Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 21.03.2017 20:50 Güncelleme: 21.03.2017 23:28

Başbakan Yıldırım'dan "Dünya Down Sendromu Günü" mesajı

Başbakan Yıldırım'dan
Başbakan Binali Yıldırım, “Down sendromu, bir hastalığı değil, bir farklılığı ifade etmektedir. Bu farklılığın bilincinde olmak, hepimizi yakından ilgilendiren bir sosyal meseledir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Dünya Down Sendromu Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. Tüm Down sendromlu çocukları ve ailelerini selamlayan Yıldırım, “Down sendromu, bir hastalığı değil, bir farklılığı ifade etmektedir. Bu farklılığın bilincinde olmak, hepimizi yakından ilgilendiren bir sosyal meseledir. Bu çocuklarımızın düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak sosyal hayatta yer edinebilmeleri, bizim sosyal sorumluluklarımızı yerine getirebilmemizle mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

“DOWN SENDROMLU KARDEŞLERİMİZİN DE HER TÜRLÜ İHTİYAÇ VE TALEPLERİNİ KARŞILAMAK, HÜKÜMETİMİZİN ÖNCELİKLERİNDENDİR”

Down sendromlu insanların hayatın her alanında varlık göstermesinin toplumsal zenginliği ve insani değerleri arttıracağını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

“Özel eğitime ihtiyaç duyan bütün vatandaşlarımız gibi Down sendromlu kardeşlerimizin de her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, hükümetimizin önceliklerindendir. Bizim siyasetimizin temelinde insana hizmet düşüncesi vardır. İnsana hizmet düşüncesiyle yürütülen kampanya ve projeleri yürekten destekliyor, herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Down sendromlu kardeşlerimiz ve aileleri başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza en içten sevgilerimi sunuyorum.”