Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 18.02.2016 10:46

Başbakan Davutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren YPG mensubu

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki saldırının bölücü terör örgütü mensuplarıyla YPG mensubu bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. YENİBİRLİK - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a,…
Başbakan Davutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren YPG mensubu

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki saldırının bölücü terör örgütü mensuplarıyla YPG mensubu bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

YENİBİRLİK - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a, Ankara saldırısına taziye ziyaretinde bulundu.

Genelkurmay Karargahı'ndaki görüşme sonrası Davutoğlu, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu Ankara saldırısına ilişkin şunları söyledi:
"Terörün ne olduğunu en iyi biz biliriz. Terör bir ülkede kaos çıkarmak, insanların psikolojisini olumsuz etkilemek üzere yapılan eylemdir. Bu eylemler Türkiye'nin etrafındaki krizler arttıkça etkisini daha fazla gösterebilmektedir. 

Dün yapılan saldırı hem aziz milletimize hem de şerefli görev yürütmekte olan askeri ve sivil memurlarımıza yöneliktir. Dün saldırı sonrası cumhurbaşkanımızla saldırıyı değerlendirdik. İstihbarat topladık. Terör olayların failleri konusu tümüyle aydınlandı. Kısa sürede aydınlatan emniyet birimlerimize teşekkürü borç bilirim.
Şu anda failler konusu tümüyle aydınlanmış bulunmaktadır. Kesin bir şekilde bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla ve Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmış bulunmaktadır. Saldırıyı gerçekleştiren Salih Necar isimli YPG mensubu.

Saldırı sonrası başlatılan soruşturmada 9 kişi gözaltına alındı.
Meclis oturumlarına ara vermeyecektir. TBMM'nin yakınlarında cereyan eden bu olaya rağmen çalışmalarına devam eden siyasi partilere teşekkür ediyorum.
YPG bölücü terör örgütünün bir parçasıdır ve birlikte hareket etmektedirler. Bu saldırı bütün dünyaya açık bir şekilde bunu gerçekleştirmiş olsun. YPG terör örgütü değildir diyenlere belgeleriyle ortaya konulacaktır."