Magazin 26.09.2021 04:02

Barış Atay'lı Alternatif Rock Grubu Mengene, İkinci Teklisi Yürü Bre Hızır Paşa'yı Yayınladı!

Mengene, Zülfü Livaneli'nin unutulmaz eseri İnce Memed'i yorumladıkları ilk parçasının ardından ikinci teklisi Yürü Bre Hızır Paşa ile yeniden müzikseverlerle buluşmaya hazır!
Barış Atay'lı Alternatif Rock Grubu Mengene, İkinci Teklisi Yürü Bre Hızır Paşa'yı Yayınladı!

Sözleri Pir Sultan Abdal’a, müziği Nihat Mugil’e ait olan eser, 24 Eylül Cuma günü itibariyle Bugu Records etiketi ve GRGDN Müzik temsilciliğinde tüm dijital platformlarda yerini alıyor.

Kendi dallarında yaptıkları işlerde büyük beğeni toplayan oyuncu/yönetmen Barış Atay ve müzisyen Nihat Mugil’in, yıllar öncesinden başlayan ve bir araya geldiklerinde yaptıkları müzik çalışmalarını profesyonel bir platforma taşımaya karar vermeleriyle ortaya çıkan Mengene, iki kuzenin soyadlarından ilham alarak adını verdikleri ve kurdukları bir rock grubu.

Alternatif/modern rock soundunun hakim olduğu, etnik müzikten beslenen bir tarza sahip olan Mengene, İnce Memed ve Yürü Bre Hızır Paşa’yla başlayan yolculuğuna, deyişlere ve türkülere yapacağı yeni yorumlar ve bestelerle devam edecek.

Birçok tiyatro oyununda, TV dizisinde ve sinema filminde rol alan Barış Atay, Kadıköy Emek Tiyatrosunun ve Barikat Filmin kurucularındadır. Eksik ve Aden isimli iki sinema filminin yönetmenliğini de yapan Atay, Oyuncular Sendikasının kurucuları arasında yer almaktadır.

Antakyalı bir müzisyen, besteci ve söz yazarı olan Nihat Mugil, Melez adlı grubu ile bir albüm ve single çıkarttı. 2018 senesinde ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında finale kadar yükselip son dörtlüye kalarak adından söz ettiren Mugil, aynı sene içerisinde Aşık Mahsuni Şerif’e ait ‘Dargın Mahkum’ adlı eserini yorumlayarak profesyonel ilk solo çalışmasını yayınlamış oldu. Ayrıca 2019 yılında, tamamı Arapça olan ‘Ahde Vefa’ adında altı şarkılık bir çalışma da yayınlamıştır.