Spor 14.11.2017 22:02

Banvit'ten geçit yok

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Banvit, Movistar Estudiantes'i 82-80 mağlup etti.
Banvit'ten geçit yok

Karşılaşmaya Sylven Landesberg ile etkili başlayan Movistar Estudiantes, aradaki farkı çift hanelere çıkararak ilk çeyreğ 27-14 önde tamamladı. Buna karşılık Banvit, Adonis Thomas ve Gasper Vidmar ile ivme yakaladı. 2. çeyreğin ilk 4 buçuk dakikasında 16-0'lık bir seri yakalayan Bandırma ekibi, oyunun kontrolünü ele geçirdi. Konuk ekip, Landesberg ve Brown ile etkili olmaya çalışsa da, Turuncu Yeşilliler devre arasına 46-41'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğin başında Movistar Estudiantes, Landesberg ile yeniden maça ortak oldu ve yeniden öne geçti. Üstünlüğün sık sık el değiştirdiği bölümlerde, Andy Rautins'in 3 sayılık basketleriyle yeniden kontrolü sağlayan Banvit, son çeyreğe 69-60 önde girdi. Konuk ekip maça yeniden ortak olmaya çalışsa da, Turuncu Yeşilliler mücadeleyi 82-80 kazandı.

Temsilcimizde Andy Rautins, kenardan gelerek 18 sayı ve 7 ribaundla galibiyetteki en etkili isim olurken, Adonis Thomas 17 sayı ve 8  ribaundla maçı tamamladı. Movistar Estudiantes'te Sylven Landesberg 31 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.