Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika 13.01.2018 13:20 Güncelleme: 13.01.2018 14:04

​"Balıkesir'de yatırım yapmak isteyen acele etmeli"

Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: Balıkesir'de yatırım yapmak, pozisyon almak isteyen acele etmeli. Yatırım yapmak için yarın çok geç olabilir. Elinizi çabuk tutun
​"Balıkesir'de yatırım yapmak isteyen acele etmeli"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kentte yatırım yapmak isteyen yabancı iş adamlarının acele etmesi gerektiğini belirterek, "Yatırım yapmak için yarın çok geç olabilir. Elinizi çabuk tutun." dedi.  

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Yemen, Fas ve Moritanya'dan gelen 30 yatırımcıyı ağırlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentteki bir otelde konuk yatırımcılar için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Kafaoğlu, burada yaptığı konuşmada, kentin maden, tarım, hayvancılık, konut, turizm ve sanayi alanında yatırıma çok müsait olduğunu belirtti. 

Balıkesir'in yatırım potansiyeline işaret eden Kafaoğlu, "Balıkesir büyükşehir olmasıyla keşfedildi. Balıkesir'de yatırım yapmak, pozisyon almak isteyen acele etmeli. Yatırım yapmak için yarın çok geç olabilir. Elinizi çabuk tutun." diye konuştu. 

Kafaoğlu, kentin tanıtımının bugüne kadar iyi yapılamadığını ancak geç kalınmadığını, bundan sonra bürokrat, iş adamı ve sivil toplum örgütleriyle beraber hareket edeceklerini söyledi. Kafaoğlu, şöyle devam etti:  

"Bu gayretimizin sonunda inşallah Balıkesir 10 numaralı plakası gibi 10 numaralı il olacak. Şu anda ekonomik büyüklükte de 16-17. sıralardayız. Balıkesir'in bu potansiyeli var. Balıkesir odak bir şehir. Bütün otoyolların kesiştiği bir şehir. Dünyadaki en büyük 10 yatırımdan birisi olan İzmir-İstanbul otobanı Balıkesir'den geçiyor. Yine  Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolu Balıkesir'den geçiyor. Tren ulaşımımız, limanlarımız, hava alanlarımız var. İki hava alanı olan nadir illerden biriyiz. Bu kadar ulaşım imkanları olan bir ile tabii ki yatırım yapmak cazip. Balıkesir'i İslam ülkelerine tanıtmak istiyoruz."

- "Bizim güç birliği yapmaya ihtiyacımız var"İslam ülkeleriyle ticari ilişkilerin gelişmesi gerektiğini ifade eden Kafaoğlu, "İslam ülkeleri bir araya gelebilse, sermayelerini ve güçlerini birleştirse, ticareti birbiriyle yapabilse, hiç kimse Müslüman ülkelere yan bakamaz. Hiç kimse onlarla ilgili birtakım planlar yapamaz. Bizim birliğe, beraberliğe, güç birliği yapmaya ihtiyacımız var. Bir araya geldiğimiz zaman Birleşmiş Milletler'den kararı nasıl çıkardığımızı görebiliyoruz. İşte bu birlik ve beraberliğimiz siyasette olduğu gibi ekonomide, turizme, yatırımda, ticarette ve sosyal ve kültürel alanda da olmalı." değerlendirmesinde bulundu. 

Kafaoğlu'nun konuşmasının ardından Ekonomi Bakanlığı uzmanları, yabancı yatırımcılara teşvikler hakkında bilgi verdi.

Bandırma'da yatırım imkanlarını araştırdılar

Öte yandan Balıkesir Belediye Başkanı Kafaoğlu, iki iş adamının bir Türk bankasında hesap açtırdığını belirterek, "Faslı bir iş adamı, 'Buraya yatırım yapmak istiyorum.' dedi. Bu gezilerimiz devam edecek. Gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor. Balıkesir'de başta bor madeni olmak üzere, ticaretini yaptığımız maden yataklarımızın olduğunu söyledik. Ben, bunların semeresinin gelecekte alınacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.