Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 13.10.2017 14:49 Güncelleme: 13.10.2017 15:05

Bakanlıktan "Hasbahçe'ye İmar" haberine açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugün bir gazetede yayımlanan "Hasbahçe'ye İmar" başlıklı haberin gerçek dışı olduğunu açıkladı.
Bakanlıktan
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugün bir gazetede yayımlanan “Hasbahçe’ye İmar” başlıklı haberin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, bir gazetede bugün yayımlanan ‘Hasbahçe’ye İmar’ başlıklı haberin tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Söz konusu haber tarihi yarımadanın yapılaşmaya ve imara açılmak istendiği algısını oluşturarak kamuoyunu yanıltmayı hedeflediği açıktır. Bütünüyle spekülasyondan ibaret bu haberin aksine Bakanlığımız, Sur-u Sultani’nin yeniden ihyasına ilişkin çok kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ahırkapı Feneri ile Sepetçiler Kasrı arasındaki alanın imara açılması ya da burada yeni yapılaşmaya izin verilmesinin söz konusu olmadığının vurgulandığı açıklamada, dünya mirası olan Topkapı Sarayı’na ve çevresindeki tarihi dokuya zarar verilmesine asla müsaade edilmeyeceği kaydedildi.