Eğitim Kaynak: (İHA) 24.11.2016 22:35 Güncelleme: 24.11.2016 23:16

Bakan Yılmaz öğretmenlere seslendi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Size emanet edilen ülkemizin geleceğidir, bir ailenin en değerli varlığı evlatlarıdır. Sizin kendi evladınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız, size emanet edilen evlatlara da öyle davranmanızı istiyorum" dedi...
Bakan Yılmaz öğretmenlere seslendi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Size emanet edilen ülkemizin geleceğidir, bir ailenin en değerli varlığı evlatlarıdır. Sizin kendi evladınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız, size emanet edilen evlatlara da öyle davranmanızı istiyorum" dedi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerle bir araya geldi. The Green Park Hotel’de düzenlenen program Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Korosu’nun konseriyle başladı. Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda emekli öğretmenlere hizmet belgesi verildi. Öğretmenlere konuşma yapan Bakan Yılmaz, "Eğitimin temeli sevgidir, severseniz yaparsınız. Size emanet edilen ülkemizin geleceğidir, bir ailenin en değerli varlığı evlatlarıdır. Sizin kendi evladınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız, size emanet edilen evlatlara da öyle davranmanızı istiyorum. Kendi evladınıza bir kralın oğlu, bir valinin oğlu veya bir bakanın oğlu gibi davranılmasını istersiniz değil mi, çünkü evladınız üzerinde çok büyük bir emeğiniz var. Emek o şeyi değerli kılıyor, size emanet edilen evlat da kendi annesinin babasının gözünde bir kraldan daha fazla değerlidir. Onu muhatap almanızı rica ediyorum, muhatap alırsanız kendinize denk görürsünüz. Güzel bir örnek var, Zeyd sanırım 3-5 yaşlarındayken küçük bir kuşu ölüyor ve Peygamberimiz küçücük bir çocuk demeden ona taziyeye gidiyor, eğer o ona değer veriyorsa, onun değer verdiklerine sizin de değer vermeniz o çocuğun kalbini kazanmak için yeterlidir. Dolayısıyla eğitime giden yolda çok şey öğretebilirsiniz ama öğretmekten önce kalpleri fethetmeniz, sevgiyi öğretip aşılamanız önemlidir" şeklinde konuştu.



"TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİN MİMARLARI SİZLERE EMANETTİR"

Öğretmenlerin bıkmadan he gün yeni şeyler öğrenmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Sizi sevdikten sonra mutlaka başarır. Başbakanımızın söylediği gibi, herkesin öğretmeniyle mutlaka bir anısı vardır, öğretmenlik kutsaldır, mutlaka herkes iyi veya kötü öğretmeniyle bir anısını anlatır ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, ’bir öğretmenimiz vardı 10 arkadaşımızı alır bir başka yere sohbete giderdi, o bizim sonradan ufkumuzu açtı hiç unutmam’ dedi, dolayısıyla da eğer muhatap aldığımız öğrencilerinize küçük demezseniz, bilmiyor demezseniz, ki şuan teknoloji çağındayız belki öğrenci sizden önce araştırıp, sizden fazla biliyor olabilir. Hiç kırmadan, gücenmeden, usanmadan her gün kendimizi yenilememiz lazım ki onun ihtiyaçlarına karşılık verelim, bilin ki Türkiye’nin geleceği sizlerin elindedir, Türkiye’nin geleceğinin mimarları sizlere emanettir. Emanete sahip çıkarsanız inşallah Türkiye’nin yarını bugünden daha aydınlık olacaktır. Ve inanıyorum ki Türkiye her alanda iyiye gidiyor, eğitim de o iyiye giden alanlardan biridir."

15 Temmuz gazisi bir öğretmen olduğu için farklı duygular içinde olduğunu belirten Abdulaziz Güven, "Bu sene öğretmenler günü şehit yakınları ve gazilerimiz adına bir yandan hüzünlü, bir yandan gurur verici. Gelecek nesillerimiz adına ise umut verici anlamlar taşıyor. 15 Temmuz gecesi yaşanan vahim olaylardan sonra biz öğretmenlerin sorumluluğu kat kat artmıştır. Artık okullarımızda sadece fenni ilimler öğretmekle yetinilerek, kutsal değerlerimizin ihmal edilmesinin ne gibi sonuçlar doğurduğu hepimizin malumudur. Yeni nesillerde ortak bir kültür oluşturulabilmesi için manevi, ahlaki, kültürel ve tarihi değerlerimizin okullarda azim ve kararlılıkla en güzel şekilde aşılanması hayati bir zorunluluk haline gelmiştir. Devletimizin biz öğretmenlere yüklediği bu hayati mesuliyeti layıkıyla yerine getirerek, bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir milleti gelecek nesillere armağan edeceğimize olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Kutadgu Bilig’in yazarı Yusuf Has Hacip’in ’İki türlü insana insan derler; biri öğrenen diğeri ise öğretendir’ sözleriyle konuşmasına başlayan Ahmet Göktaş ise, "İçinde yaşadığımız zaman dilimi bilgi çağı olarak adlandırılmakta ve bu bilgi doğrudan ekonomi ile ilişkilendirilmektedir. Artık en zengin ülkeler en çok doğal kaynağa sahip ülkeler değil en eğitimli, en yüksek beyin gücüne sahip ülkelerdir. Öğretmenin temel vazifesi bilgili, milli ve manevi değerlere bağlı, erdemli bir toplum yetişmesine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı ama aynı zamanda en karmaşık davranışlara da sahip olanıdır. Onun için insan hayatında eğitim, olumlu davranışların gelişmesinde ve istenilmeyen davranışların önlenmesinde birinci derecede etkilidir. Hayatımızı doğru yönde şekillendirmede bizlere yardımcı olan, bilmediklerimizi öğreten, hayatı daha iyi anlamamıza vesile olan ve bütün zorluklara göğüs gererek geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizi yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum, bir kez daha 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.