Türkiye - Gündem 22.05.2017 15:34

Bakan Kılıç'tan dijital oyunlarda İslamofobi uyarısı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, dijital oyunlarda İslamiyet'e karşı olumsuz algı yönetimi yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
Bakan Kılıç'tan dijital oyunlarda İslamofobi uyarısı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genç Akademisyenler Forumu tarafından Bilkent Otel'de düzenlenen İslamofobi konulu çalıştayda yaptığı konuşmada, dijital oyunlarla yapılan propaganda ve algı yönetimine dikkati çekti.

Kılıç, insanların birbirleriyle olan yakınlıklarını ve iletişimini tehdit eden, ayrılıkçı fikirlerin farklı şekillerde ortaya çıktığı bir dünyada yaşandığına işaret ederek, "İslamofobi, bu tehditlerin belki de şu andaki en tehlikelisi." dedi.

Belli grupların, Müslümanlara karşı ayrımcı bir yaklaşım içerisinde olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bilgisayar oyunlarının bazılarının içinde dinimizin sembolleri ve aynı zamanda mukaddes bildiklerimizle ilgili olarak çok ciddi yanlışlıklar ve hatalar var. Algı yönetimini olumsuz anlamda yapmalarına izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. 

"Dijital oyunlara İslamofobik unsurlar yerleştiriliyor"

Bakan Kılıç, günümüzde en önemli propaganda araçlarından birisinin dijital oyunlar olduğunun altını çizdi.

Kılıç, bilgisayar oyunlarının içerisine İslamofobik bir takım unsurların yerleştirildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Hollywood, bir zamanlar en büyük propaganda aracıydı. Günümüzde ise dijital oyunlar, olumlu anlamda da olumsuz anlamda da propaganda aracı olarak kullanılmaya müsait ve yapılıyor. Bilgisayar oyunlarının bazlarının içinde dinimizin sembolleri ve aynı zamanda mukaddes bildiklerimizle ilgili olarak çok ciddi yanlışlıklar ve hatalar var. Üretilen dijital oyunlara İslamofobik bir takım unsurların içerisine yerleştirilmesinin karşısında olacağız. Bunun farkındalığını ortaya koymak için üzerimizde sorumluluk var. Yapmaya çalıştığımız tek şey, algı yönetimini olumsuz anlamda yapmalarına izin vermemek."