Spor 15.07.2018 12:07

Bahçeşehir Koleji'nden Transfer Hamleleri

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin yeni takımlarından Bahçeşehir Koleji, Marcus Slaughter, Emir Preldzic, Can Altıntığ ve Hadi Özdemir'i kadrosuna kattı.
Bahçeşehir Koleji'nden Transfer Hamleleri

Kadrosunu dört yeni takviye ile güçlendiren Bahçeşehir Koleji'nin bu sezonki ilk yabancı transferi Marcus Slaughter, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde daha önce Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka formalarını giymişti. Geçen sezon Daçka'dan Virtus Bologna'ya transfer olan 33 yaşındaki ABD'li pivot, İtalya Ligi'nde oynadığı 30 maçta 9.3 sayı, 7 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Slaughter'ın 2015-2016 sezonunda Darüşşafaka'dan takım arkadaşı olan milli basketbolcu Emir Preldzic ise, son iki sezon Galatasaray adına mücadele etmişti. Sarı Kırmızlı ekiple geçen sezonu 8 sayı, 2.5 ribaund ve 2.5 asist ortalamalarıyla tamamlayan Preldzic, Fenerbahçe, Darüşşafaka ve Galatasaray'dan sonra, kariyerini yine İstanbul'da sürdürecek. 

Daha önce Tofaş, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Trabzonspor, Acıbadem Üniversitesi'nde oynayan Can Altıntığ, geçen sezon Banvit forması giymişti. Bandırma ekibi ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde görev yaptığı 24 maçta 3.5 sayı, 1.2 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları ile oynarken, 9 maçta sahaya çıktığı FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3.7 sayı, 1.6 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları ile mücadele etti.  Hadi Özdemir ise, geçtiğimiz sezon Afyon Belediyespor forması ile TBL'de 43 maça çıkarken, 8.8 sayı, 6 ribaund, 3.6 asist ortalamaları ile mücadele etti.