Dünya 23.05.2017 13:55

Bağdat'ın nadir 'beyaz aslanı' büyüyor

Bağdat'taki hayvanat bahçesi, dünyada eşine pek rastlanmayan ve nadir olarak bilinen "beyaz aslan"a ev sahipliği yapıyor.
Bağdat'ın nadir 'beyaz aslanı' büyüyor

Irak'ın başkenti Bağdat'taki hayvanat bahçesi, dünyada eşine pek rastlanmayan ve nadir olarak bilinen "beyaz aslan"a ev sahipliği yapıyor.

Bağdat'ın merkezi Zevra Parkı'ndaki hayvanat bahçesinde yaklaşık 10 ay önce doğan beyaz aslan, nadir türlerden sayılıyor ve bundan dünyada sadece 30 tane bulunduğu ifade ediliyor.

Özel bakıma tabi tutulan beyaz aslanla ilgili Bağdat Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Dr. Adil Musa, AA'ya yaptığı açıklamada, söz konusu aslanın dünya çapında nadir türden olduğunu vurgulayarak, "Beyaz aslan nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor çünkü çiftleşmesi kolay olmuyor. Bunların ortalama ömürleri, 10 ile 14 yıl arasıdır." dedi.

Özel besleniyor

"Yaşanan mutasyonlar sonucu bu tür nadir hayvanların doğumuna rastlayabiliyoruz." diyen Musa, "10 ay önce doğmasına rağmen, sağlık durumu yeni istikrara kavuştu. Erkek cinsinden olan bu aslanın kendisiyle beraber doğan kardeşi (dişi) ise normal annesinin rengindedir." bilgisini paylaştı.

Musa, beyaz aslanların dünya hayvanat bahçelerindeki toplam sayısının 30 olduğunu belirterek, "Beyaz aslana burada uzman veterinerler tarafından bakılıyor ve özel yemekler veriliyor. Bahçemizin en ilginç ve özel bu hayvanı yakında vatandaşların ziyaretine açılacak." diye konuştu.