Vakıf Katılım web
Magazin 29.09.2022 05:00

Babasının belgeselini çekecek

Eski futbolcu Tugay Kerimoğlu'nun Londra'da sinema eğitimini tamamlayıp İstanbul'a dönen oğlu Berke Kerimoğlu önceki gün City's Nişantaşı'nda görüntülendi. Berke Kerimoğlu, bir dönemin futbolda efsane olan babasının belgeselini çekmek için çalışmalara başladığını söyledi.
Babasının belgeselini çekecek

Eski futbolcu Tugay Kerimoğlu’nun Londra’da sinema eğitimini tamamlayıp İstanbul’a dönen oğlu Berke Kerimoğlu önceki gün City’s Nişantaşı’nda görüntülendi. Berke Kerimoğlu, bir dönemin futbolda efsane olan babasının belgeselini çekmek için çalışmalara başladığını söyledi.

‘Benim için sanat olsun yeter’

Londra’da film-sinema üzerine eğitimini tamamlayan Berke Kerimoğlu İstanbul’a döndüğünü ve babası Tugay Kerimoğlu’nun belgeselini çekeceğini belirterek, ‘Hayalim yönetmenlik. 5-6 aydır babamın belgeseli ile ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Çok tatlı görüştüğüm insanlar var. Önümüzdeki yıl başlayacağız çünkü bir yazım süreci var ve çok aceleye getirmek istemiyorum, çünkü değerli bir proje benim için. Babam da destekliyor. Onunla da görüşüyorum, sohbet ediyoruz. Çekimlerin tabi ki İngiltere ayağı da olacak.’ dedi. Sinema-film dalında yapmak istediği projeler hakkında konuşan Berke Kerimoğlu, ‘Benim için sanat olsun yeter. Her şeyi çok yakından gözlemleyen bir karakterim. Ne dikkatimi çekerse onu araştırırım yazarım.’ dedi.
Berke Kerimoğlu baba mesleği futbolculuğu tercih etmeme konusunda ise, ‘Olmadı. Futbol benlik bir şey değilmiş onu öğrendim. Çok zor, çok emek isteyen, her iş gibi ama bana göre değil. Seve seve takip ederim ama oynamak açısından benlik değil.’ diyerek baba mesleği futbol kapısını da kapatmış oldu.