Spor 21.06.2018 17:06

Avustralya "VAR" Olmaya Devam Etti

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nda Avustralya, Danimarka ile Mile Jedinak'ın penaltıdan kaydettiği golle 1-1 berabere kalarak, C Grubu'ndaki ikinci maçında puanla tanıştı. Danimarka'nın golünü 7. dakikada Christian Eriksen kaydetti.
Avustralya "VAR" Olmaya Devam Etti

Karşılaşmanın ilk 5 dakikasında karşılıklı kafa vuruşları sonuçsuz kaldı. Danimarka, 2. dakikada Thomas Delaney ile; Avustralya ise 5. dakikada Mathew Leckie ile gol şanslarını değerlendiremedi. Ancak Danimarka, 7. dakikada Avustralya'nın kontra atağa çıkıştaki hatasını iyi değerlendirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Nicolai Jorgensen, bekletmeden Christian Eriksen'e asistini yaptı. Güzel bir vuruşla topu ağlara gönderen Eriksen, Vikingler'i 1-0 öne geçirdi. Avustralya, golden sonra beraberlik için yüklenmeye başladı. 36. dakikada, Avustralya atağında gerçekleşen pozisyonda, karşılaşmanın baş hakemi Antonio Mateu Lahoz, Video Asistan Hakem (VAR) uygulamasına başvurdu. İspanyol hakem, Danimarkalı Yussuf Yurary Poulsen'in, ceza sahası içinde Mathew Leckie'nin kafa vuruşunu elle müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı kararını verdi. 38. dakikada penaltıyı gole çeviren kaptan Mile Jedinak, skora denge getirdi. Kalan sürede etkili bir pozisyon olmadı ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda baskısını sürdüren ve tempolu bir oyun sergileyen Avustralya'da Aaron Mooy, 71. dakikada, ceza sahası çizgisinin dışında, sol çaprazdan sert bir şutla topu az farkla dışarıya gönderdi. 72. dakikada ise, Avustralya'dan Tom Rogic ve Danimarka'dan Pione Sisto, gol fırsatlarını değerlendiremedi. Danimarka kalesi, 88. dakikada büyük bir tehlike yaşadı. Avustralya, Daniel Arzani ve Mathew Leckie ile gole çok yaklaştı ama kaleci Kasper Schmeichel, kritik kurtarışlarla Kanguruların öne geçmesine izin vermedi. Mücadele 1-1 berabere bitti. Bu sonuçla Danimarka'nın puanı 4'e yükselirken, Avustralya ise 1 puan aldı. 2. tur umudunu sürdüren Kangurular, gruptaki son maçında Peru ile karşılaşacak. Danimarka ise, bir üst tur için Fransa'nın karşısına çıkacak.

POULSEN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Danimarka'nın 1-0 kazandığı Peru maçında golü atan forvet oyuncusu Yussuf Yurary Poulsen, sarı kart sınırında çıktığı bu karşılamada bekleneni veremedi. Yurary Poulsen, 36. dakikada, ceza sahası içinde topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle sarı kart gördü. Maçın 58. dakikasında kenara gelen 24 yaşındaki oyuncu, Vikingler'in Fransa ile C Grubu'nda oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek. 

DANİMARKA - AVUSTRALYA

Stat: Samara Arena

Baş Hakem: Antonio Mateu Lahoz (İspanya)

Yardımcı Hakemler: Roberto Diaz, Pau Cebrian (İspanya)

Dördüncü Hakem: Bamlaku Weyesa (Etiyopya)

Video Asistan Hakemleri: Mark Geiger, Jair Marrufo (ABD), Joe Fletcher (Kanada), Paolo Valeri (İtalya)

Danimarka: K. Schmeichel, Kjaer, Christensen, Delaney, N. Jorgensen (Dk. 68 Cornelius), Eriksen, Dalsgaard, Stryger, Schöne, Yurary Poulsen (Dk. 58 Braithwaite), Sisto

Avustralya: Ryan, Milligan, Leckie, Kruse (Dk. 68 Arzani), Nabbout (Dk. 75 Juric), Mooy, Jedinak, Behich, Riston, Sainsbury, Rogic (Dk. 82 Irvine)

Goller: Dk. 7 Erkisen Dk. 38 Jedinak (P)

Sarı Kartlar: Dk. 36 Yurary Poulsen, Dk. 84 Sisto (DAN)