Magazin 03.12.2019 10:40

AVRUPADA FUTBOL PANELİ

Avrupa Türk Futbol Federasyonu ATTF yönetim kurulu tarafından Almanya Stuttgart şehirinde düzenlenen , Avrupa'da Türk Futbolu konulu panele konuşmacı olarak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem'de katıldı. İsmail Erdem panelde yaptığı konuşmada; Milli takımın başarısını, Şenol hocanın gelişi ve genç bir takım kurulduğunu ve futbolun dünyada vazgeçilmez bir tutku olduğunun altını çizdi.
AVRUPADA FUTBOL PANELİ

İsmail Erdem konuşmasına şöyle devam etti,” Başta ATFF Genel Başkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum, Avrupa önemli bir futbol merkezi, çünkü futbol burada icat edildi Burada özellikle genç kuşaklara bu fırsatları vererek, yetişen yıldız futbolcuların Türk Futboluna kazandırılmasında ATFF’nin önemli bir misyon üstleneceğine inanıyoruz. Özellikle Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde ki gençlerin futbola yönelik eğtimleri, gözetimleri, dünyanın en üst liglerinde, en güçlü takımlarında futbol oynamaları bizleri gururlandıracaktır, İşte o yerli futbolcularımız milli takımı tercih ettiği zaman neden dünya, veya avrupa şampiyonu olmayalım. bunun alt yapı çalışmalarını avrupa’da ATFF den bekliyoruz. Sizlerin yapacağı her çalışma bizlerinde yakın takibinde olacak. Sizlere TFF olarak başarılar diliyoruz.’

ATFF Genel Başkanı Levent Karaca yönetim kurulu üyelerini tanıtarak sahneye davetti. Başkan Levent Karaca, merkezlerin ve Avrupa ülkelerindeki diğer federasyonların kuruluşları alt yapı çalışmalarının önemini, 6 yaşından 15 yaşına kadar çocukların futbol eğtimleri gözetimleri nasıl yapılacağını anlattı. Ve sözü Başkan yardımcısı Marketingten sorumlu olan sanatçı Rafet El Roman’a braktı, El Roman ATFF bu güne kadar yönetimin gönüllü olarak çalıştıklarını, kendi imkanları ile bu günlere geldiklerini, Avrupa’da yaşayan 7 milyon türk vatandaşı olduğunu, 700 den fazla türk futbol klüplerinin bulunduğunu, bu klüplerin bir çatı altında toplanması ileride muhakkak Türk futboluna yararlı olucağını söyledi.
bizler bu Federasyonu kurarken, asla siyasi bir amacı olmaması, din dil ırk ayrımı yapılmaması, birinci temel hususumuzdu, çalışmalarımız sadece spor ve futbola hizmet etmeye yöneliktir diyerek Mikrofonu ATFF Genel sekreter Halil Ağırdoğana braktı, Ağır doğan Frankfurt’taki Riva tesislerine benzer projelerini tanıttı.