Türkiye - Gündem 23.05.2018 22:43

Avrupa Sınav Koleji WSC takımı Uluslararası Yarışmada Türkiye'yi Temsil Edecek

Her yıl dünyanın birçok ülkesinden akademik  potansiyeli yüksek öğrencilerin katılımıyla    gerçekleştirilen  The World Scholar's Cup (Dünya Bilginler Kupası) İstanbul ayağı, 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde 35 seçkin okulun katılımıyla  Koç Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Avrupa Sınav Koleji WSC takımı Uluslararası Yarışmada Türkiye'yi Temsil Edecek

World Scholar's Cup 2018 İstanbul Bölgesel Turnuvasında, Ortaokul ve lise  düzeyinde  toplam 6 takımla katıldığımız turnuvada takımlarımızın tamamı bir üst tura geçerek bu yıl Barselona, Melbourne ve Kuala Lumpur'da gerçekleştirilecek olan Global turnuvalardan birinde Ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

2007 yılında Daniel Berdichevsky tarafından başlatılmış, uluslararası öğrenme festivali ya da bilgi dekatlonu olarak da tanımlanabilen bir programdır. Konuşma dili İngilizce’dir. Ortaokul ve lise düzeyinde  toplam 6 takımla katıldığımız, konuşma dili İngilizce olan yarışmada Ortaokul (Juniors) takımımız  8 Altın , 19 Gümüş madalya,  Lise takımımız (Seniors) 22 Altın, 17 Gümüş madalya ve  1 Takım Kupasını kazanmayı başarmışlardır. Takımlarımız toplamda 30 Altın , 36 Gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.