Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 21.09.2017 22:08 Güncelleme: 21.09.2017 23:10

Atatürk Havalimanı'nda özel jet pistten çıktı

Havalandıktan kısa süre sonra arıza dolayısıyla havalimanına geri dönen ve pistten çıkarak alev alan uçaktaki yangın söndürüldü
Atatürk Havalimanı'nda özel jet pistten çıktı

Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkarak alev alan özel jetteki yangın söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Kıbrıs Ercan Havalimanı'na gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalanan TC-KON kuyruk tescilli özel jet, bir süre sonra kuleye arıza bildirimi yaparak iniş için izin istedi.

Daha sonra inişe geçen uçak, henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıktı. Uçağın alev alması üzerine, bölgeye havalimanı ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi.

Uçakta bulunan ve kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 2 pilot, bir hostes ile yolcunun uçaktan kendi imkanlarıyla çıktıkları öğrenildi.

Uçaktaki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın nedeniyle bir süre aksayan seferlerin, çalışmaların tamamlanmasının ardından normale döndüğü bildirildi.

UÇAKTAKİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Uçak kazasından kurtarılan yaralıların Pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, Hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin oldukları öğrenildi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

Kazayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin şu ifadeleri kullandı:

Dört kişi var uçak içerisinde, 3'ü mürettebat, 1'i yolcu. Hepsinin durumu iyi, herhangi bir can kaybı yok, hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. İki pilot, bir hostes ve bir yolcu. Henüz hastanede, basit de olsa yaralanmış durumdalar ve tedavi altındalar. Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi ama hemen uçuşlar normal şekline dönüştü ve şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor havaalanımızda.