Güncel - Yaşam 15.09.2017 13:35 Güncelleme: 15.09.2017 13:36

Asırlık fabrika yeniden üretime başladı

Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası, 4 yıl aradan sonra kapılarını Trakya çiftçisine yeniden açtı.
Asırlık fabrika yeniden üretime başladı

Ülkenin şeker ihtiyacını karşılamak amacıyla üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası, 2013'te,Trakya'da çiftçilerin pancar yerine başka ürünlere yönelmesi nedeniyle üretimine ara vermek zorunda kalmıştı. 

Açılış töreninde konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 104 köyden bin 175 çiftçinin 19 bin dekarlık alanda 130 bin ton pancar üretimi gerçekleştirerek fabrikanın yeniden üretime başladığını söyledi.

Fabrikanın 4 yıl aradan sonra yeniden üretime geçmesinden heyecan duyduklarını belirten Çiftçi, fabrikanın açılması için gerekli üretimin çiftçiler tarafından karşılandığını vurguladı.

Çiftçilerin üretimlerini artıracaklarına inandıklarını aktaran Çiftçi, üretim arttırılması ile fabrikanın daha güçlü çalışacağına işaret etti.

Fabrikanın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çiftçi, ''Fabrikamızda 130 bin ton şeker pancarından 12 bin ton şeker, 30 bin ton pusa ile yaklaşık 6 bin ton da melas üretilerek Türkiye ekonomisine kazandırılacak. Bunun ekonomik getirisi de 100 milyondur. Bu bölgemiz için gerçekten çok önemlidir.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından pancar üreticilerine hediyeler, ardından dualar okunarak, kurdele kesilerek üreticilerden pancar alımına başlandı.

Bu yıl 490 personelin çalışacağı fabrikada 130 ile 150 bin ton arasında pancar işlenmesi hedefleniyor.