Spor 10.04.2016 19:24

"Artık yeni bir dönem başlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vodafone Arena stadının Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında bol gollü galibiyetler temenni ediyorum." dedi. YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün…
"Artık yeni bir dönem başlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vodafone Arena stadının Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında bol gollü galibiyetler temenni ediyorum." dedi.

YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) yapımı tamamlanın stadı "Vodafone Arena"nın açılış törenindeki konuşmasına, "Vodafon Arena'yı demek biraz zor geliyor bana. Vodafone Arena stadımızın, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum" diyerek başladı. Erdoğan Türkiye'nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş'ın aslında böyle bir stadı çok önceden hak ettiğini belirterek, "Gördüğün kadarıyla Kara Kartalın şanına layık bir eser ortaya çıktı" dedi.

"Artık yeni bir dönem başlıyor"

Erdoğan "Başkanından yönetim kurulu üyelerine, kongre üyelerinden taraftar derneklerine, teknik heyetinden futbolcularına, alt yapıdaki miniklere kadar Beşiktaş'ın bugününde ve geleceğinde söz sahibi herkes için artık yeni bir dönem başlıyor. Böyle muhteşem bir stada sahip olmak kadar inanıyorum ki onun hakkını da Beşiktaş camiası verecektir. Kimi düşünürler tıpkı insanlar gibi mekanların da bir ruhu olduğunu, kendilerini kullanan insanlara verecek mesajları bulunduğunu söyler. Beşiktaşlıların bu görkemli eserin ruhuna uygun bir spor performansı ve centilmenliği ortaya koyacaklarına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu sadece formalitedir" 

Olimpiyatlar konusunda değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda, ciddi mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla bu alanda da rüşdümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum." dedi. Erdoğan, "Erzurum'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Mersin'e kadar pek çok şehrimiz, bu konuda önemli birikim ve tesislere sahip oldu. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu, emin olunuz, sadece bir formalitedir." şeklinde konuştu.