Kültür Sanat 12.12.2017 22:56

​ARTI SAHNE Mecidiyeköy sanatla dolu

İstanbul'un en yeni sahnesi Artı Sahne Mecidiyeköy, birbirinden seçkin isimleri ağırlamaya başladı.
​ARTI SAHNE Mecidiyeköy sanatla dolu

İstanbul’un en yeni sahnesi Artı Sahne Mecidiyeköy, birbirinden seçkin isimleri ağırlamaya başladı. Usta isimleri bir araya getiren oyunlar, en sevilen isimlerin konserleri ve çok dahası sezon boyunca Artı Sahne Mecidiyeköy’de olacak. Artı Sahne Mecidiyeköy’ün 11-17 Aralık 2017 tarihleri arasındaki sanat takvimi şöyle:

12 Aralık Salı günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Kızgın Damdaki Kedi’

“Mutlu aileler birbirlerine benzer. Her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.” diye başlamış Tolstoy, Anna Karenina’ya. Ya öyle değilse? Ya mutsuz aileler de birbirine benziyorsa?”

Dünyanın en önemli oyun yazarlarından biri sayılan Tennesee Williams’ın kaleme aldığı, orijinal adı ‘Cat On a Hit Tin Roof’ olan oyun ‘Kızgın Damdaki Kedi’, Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverle buluşuyor. Sırça Kümes adlı oyunuyla adını dünyaya duyuran Williams, ‘Kızgın Damdaki Kedi’ adlı oyunuyla Pulitzer ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülü aldı. Kızgın Damdaki Kedi; Serkan Salihoğlu, Feri Baycu Güler, Tuğrul Tülek çevirisiyle ve Serkan Salihoğlu yönetmenliğinde sahneleniyor. Oyunda Sezin Akbaşoğulları, Tuğrul Tülek, Ayten Uncuoğlu, Ünal Silver, Bennur Duyucu, Ömür Kayakırılmaz rol alıyor.

15 Aralık Cuma günü, saat 20.30’da Ahmet Aslan konseri

Ahmet Aslan Artı Sahne Mecidiyeköy’de sevenleriyle bir araya geliyor. Anadolu müziğini Batı enstrümanlarıyla bir araya getiren Ahmet Aslan; gitar, bağlama ve kendi tasarladığı La-Tar adında, klasik gitar ve bağlamanın karışımı olarak tanımlanabilecek bir enstrümanla tanındı. 2003'te Va u Waxt (Rüzgâr ve Zaman) ve 2008'de Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı) adlı albümleri yayınlayan Aslan, 2015'te çıkan son albümü Na-Mükemmel'de La-Tar'ın deneysel kullanımlarına yer verdi. Bu yılın MIX Festival'inde de sahne alan Ahmet Aslan, Türkçe ve Zazaca şarkılarıyla dikkat çeken isimlerden biriydi. 

16 Aralık Perşembe günü, saat 16.00’da tiyatro oyunu ‘Sanat’

Yasmina Reza’nın yazdığı, Türk tiyatrosunun değerli isimlerinden Gencay Gürün’ün çevirisini yapıp yönettiği Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in başrollerini üstlendiği ‘Sanat’ Artısahne Mecidiyeköy’de seyirci ile buluşuyor. Satın alınan “Beyaz üstüne beyaz çizgili bir tablo” aracılığıyla sorgulanmaya başlanan dostluklar, hesaplaşmalar ve tükenme noktasına gelmiş ilişkiler “Sanat” ile sorgulanıyor.

17 Aralık Pazar günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘İnternette Tanışan Son Çift’

Aranızda hiç internette tanıştığı biriyle buluşmayan var mı? Peki ya şimdiki eşiyle facebook’tan tanışan?  Evet, devir internette tanışma devri. Kimse artık sokakta çarpışıp tanışmıyor. Herkes kendi evinde, bilgisayar ekranının karşısında internetten market alışverişi yapıyor, tanışıyor ve hatta flört ediyor. Elmas ve Ozan gibi. İkisi birbirine tamamen zıt, normal şartlarda asla tanışamayacak çiftimizin yaşadıkları izleyenleri kahkahaya boğuyor. Yöneten ve Oynayan: Akasya Asıltürkmen, İlker Yiğen. Yazan: Dilek Sever-Tito. Yapımcı: Cengiz Şahin.

Artısahne Mecidiyeköy’de Aralık ayı içindeki diğer etkinlikler:

20 Aralık; ‘Hansel ve Gratel’in Öteki Hikayesi’, 21 Aralık; ‘Joko’nun Doğum Günü’, 23 Aralık’ta; Patates, 24 Aralık’ta; ‘Hoş geldin Boyacı’, 27 Aralık; ‘Sanat’ oyunu, 26 Aralık; ‘Kızgın Damdaki Kedi’ adlı oyun sergilenecek.

Artı Sahne Mecidiyeköy etkinliklerinin tüm biletleri Biletix’ten temin edilebilir.