Kültür Sanat 25.06.2016 08:32

Ara Güler Fotomaratonu başladı

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler adına memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen fotomaraton başladı. YENİBİRLİK - Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 150 yarışmacının katıldığı Ara Güler…
Ara Güler Fotomaratonu başladı

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler adına memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen fotomaraton başladı.

YENİBİRLİK - Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 150 yarışmacının katıldığı Ara Güler Fotomaratonu, 26 Haziran Pazar sona erecek. İlçenin tarihi, turistik ve doğal alanlarında çekilen fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecek.

Birinci yarışmacı ödülünü Ara Güler'den alacak

Yarışmacıların birer fotoğrafları da Ara Güler tarafından değerlendirilecek, birinci yarışmacı onur ödülünü ünlü fotoğraf sanatçısından alacak. Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin dört bir yanından gelen fotoğraf sanatçılarının ilçenin tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ve kent yaşamını fotoğraflamaya başladıklarını belirterek, son yıllarda kaymakamlık tarafından başlatılan turizm ve tanıtım faaliyetleriyle dikkatlerin Şebinkarahisar'a çekildiğini söyledi. Erdinç, maratonun sonunda oluşturulacak arşivle ilçenin güzelliklerinin daha iyi yansıtılacağını düşündüklerini dile getirerek, "Fotoğraf konusunda dünya markası Ara Güler isminin ilçeyle bütünleşmesi önemli. Gelen katılımcıları yarışmacı olarak değil, misafir olarak görüyoruz." diye konuştu.