Spor 24.02.2020 00:30 Güncelleme: 23.02.2020 20:08

Antalya'da zafer Max Stedman'ın

Tour Of Antalya 2020 sona erdi. Genel Ferdi Klasmanda Canyon DHB Takımı'ndan Max Stedman etap kazanamamasına rağmen bu yıl 3.kez düzenlenen yarışı şampiyon bitirdi.
Antalya'da zafer Max Stedman'ın

AKRA Hotel sponsorluğunda Uluslararası Bisiklet Birliğinin 2.1 kategorisinde bu yıl 3.kez düzenlenen ve 23 ülkeden 29 takım ve 174 sporcunun katıldığı Antalya Bisiklet Turu, Tour of Antalya dün koşulan 136,8 kilometrelik Side-Antalya etabı ile sona ererken, Canyon DHB takımından İngiliz sporcu Max Stedman, genel klasmanda birinciliği elde etti.Stedman, "Magenta" renkli mayoyu ülkesine götürmeye hak kazandı.İkinciliği Sport Vlaanderan Baloise takımından Kenneth Van Rooy, üçüncülüğü ise Kometa Xstra Cycling takımından Alessandro Fancellu elde etti.Takımlar sıralamasında ise Alpecin Fenix ilk sırada yer aldı.Sprint klasmanında Sport Vlaanderan Baloise takımından Kentteh Van Rooy "Sarı", tırmanış klasmanında Felbermayr takımından Riccardo Zoidl "Turuncu", doğal güzellikleri vurgulayan "yeşil" formanın sahibi ise Tartoletto Isorex takımından Maxime De Poorter oldu.

4.ETAP ZAFERİ TİM MERLİER'İN

Toplu finishe sahne olan Side-Antalya etabını Alpecin Fenix takımından Tim Merlier 2 saat 57 dakika 31 saniye ile kazandı. Felbermary takımından Filipe Fortin ikinci, Bike Aid takımından Lucas Carstensen üçüncü oldu.

Şampiyon daha fazla yokuş istedi

Tour of Antalya'nın 3'üncü edisyonunu hiç etap kazanamamasına rağmen zaferle kapatan Max Stedman yarış sonrası Spor Müdürümüz Mustafa Yaşar ile bir araya geldi. "Hem takımım hem de benim en büyük zaferimiz bu oldu." diyen sempatik İngiliz bisikletçi "Ben bisiklette yeteneğim olduğu için bisikletçi oldum. Annem çok iyi bir koşucudur, ben biraz koşu yaptım biraz da futbol oynadım ama 14 yaşımdan bu yana her zaman bir yandan da bisiklete binerdim. O yaşlarda sadece bisiklete konsantre olmaya başladım.Çok güzel bir organizasyon oldu. Gelecek yıl yine katılmak isterim ancak ben daha fazla yokuş istiyorum, yokuş olursa 1 saniyeyle değil daha fazla farkla kazanabilirim."dedi.