Spor 20.03.2017 14:23

'Anadolu'nun çatısı' 2026 Kış Olimpiyatları için iddialı

Universiade 2011 ile EYOF 2017'yi başarıyla tamamlayan Erzurum ile Erzincan ve Sarıkamış'ın, 2026 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapması için yetkililer kolları sıvadı.
'Anadolu'nun çatısı' 2026 Kış Olimpiyatları için iddialı

Türkiye'nin en yüksek rakımlı bölgesi olması açısından "Anadolu'nun çatısı" olarak bilinen, yılın büyük bir bölümünde dağ ve tepelerinden kar eksik olmayan Doğu Anadolu'nun, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması amacıyla yetkililer kolları sıvadı.

Palandöken, Konaklı, Kandilli kayak merkezlerine ve atlama kuleleri başta olmak üzere kış sporlarının yapılabildiği önemli tesislere sahip Erzurum'da, 2011 yılındaki 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) ile bu yıl gerçekleştirilen 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) başarı ile tamamlandı.

"Erzincan, Erzurum ve Sarıkamış'ın avantajı var"

Avrupa Birliği (AB) tarafından da desteklenen Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi Genel Koordinatörü Francesco Comotti,yaptığı açıklamada, "Türkiye, Erzurum'da Universiade ve EYOF gibi çok önemli organizasyonları başarıyla gerçekleştirdi. Olimpiyatlar için de Erzincan, Erzurum ve özellikle farklı doğasıyla Sarıkamış'ın çok güzel bir avantajı var." değerlendirmesinde bulundu.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Turizm Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Karabulut ise üniversite olarak olimpiyatların alınabilmesi amacıyla bölgenin tanıtımı ve pazarlanması konusunda çalışmalara başladıklarını, bu çerçevede Sarıkamış Kış Turizm Çalıştayı düzenlediklerini ifade etti.

Karabulut, "2026 Kış Olimpiyat Oyunları'na aday olma sürecinde diğer üniversitelerle, Atatürk ve Erzincan üniversitelerindeki akademisyenlerle koordineli çalışma yapacağız." şeklinde konuştu.