Vakıf Katılım web
Spor 15.12.2017 22:10

​Anadolu Efes'in nefesi yetmedi

THY Euroleague'in 12. hafta maçında Anadolu Efes, sahasında Baskonia'ya 82-81 kaybetti.
​Anadolu Efes'in nefesi yetmedi

Bertan ERMAN

Maça etkili başlayan takım Baskonia oldu. Başta Vincent Poirier olmak üzere hücumda düzenli bir oyun sergileyen Basklar, ilk çeyreği 24-19 önde tamamladı. Buna karşılık Anadolu Efes, Krunoslav Simon ve Ricky Ledo ile etkili oldu ve öne geçmeyi başardı. Ancak Baskonia, Poirier, Shengelia ve Janning üçlüsünün basketleriyle kontrolü ele geçirdi ve soyunma odasına 45-42'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin başlarında farkı çift hanelere çıkaran Baskonia karşısında Anadolu Efes, Errick McCollum'un sorumluluk almasıyla geri döndü ve dördüncü çeyreğe 68-65 önde girdi. Son 10 dakikanın ilk bölümlerinde farkı 9 sayıya çıkaran Lacivert Beyazlılar karşısında Baskonia, Poirier'in çabalarıyla maça ortak oldu ve Fransız oyuncunun maçın bitimine 3 saniye kala serbest atışlardan bulduğu sayılarla karşılaşmayı 82-81 kazandı.

Baskonia'da Vincent Poirier 16 sayı ve 12 ribaundla maçın en etkili ismi oldu. Maçın en skorer ismi olan Errick McCollum'un 21 sayılık performansı, Anadolu Efes'in galibiyeti için yeterli olmadı.