Vakıf Katılım web
Spor 02.04.2016 08:49

Anadolu Efes Avrupa'ya veda etti

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 13. hafta mücadelesinde Fenerbahçe evinde Anadolu Efes'i 90-86 yendi. YENİBİRLİK - Gruptan lider çıkmayı daha önce garantileyen sarı-lacivertli ekip bu sonuçla gruptaki 11. galibiyetini aldı. Lacivert-beyazlılar…
Anadolu Efes Avrupa'ya veda etti

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 13. hafta mücadelesinde Fenerbahçe evinde Anadolu Efes'i 90-86 yendi.

YENİBİRLİK - Gruptan lider çıkmayı daha önce garantileyen sarı-lacivertli ekip bu sonuçla gruptaki 11. galibiyetini aldı. Lacivert-beyazlılar ise gruptaki 7. yenilgisini yaşadı ve son hafta maçları öncesi çeyrek finale kalma şansını yitirdi. Fenerbahçe'de 24 sayıyla oynayan Datome, maçın en skorer ismi oldu. Sarı-lacivertillerde Bogdanovic de 21 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Beş oyuncusu çift haneli skor üreten Anadolu Efes'te ise 14 sayı üreten Heurtel'in çabaları yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Obradovic: Çok güçlü bir takıma karşı iyi oynadık

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda Anadolu Efes'i 90-86 yendikleri maçta güçlü rakiplerine karşı iyi bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, Top 16 turunda taraftarlarının önünde son maçlarını oynadıklarını anımsatarak, "Oyuncularıma karşılaşmaya çok iyi konsantre olmamız gerektiğini söyledim. Play-off'lara hazırlık açısından bu müsabakalar önemli. Zagreb'deki korkunç tablodan sonra oyuncularla konuştuk ve çok olumlu geri dönüş aldık." dedi. Sırp başantrenör, sergiledikleri performanstan dolayı oyuncularına teşekkür ederek, "Çok güçlü bir takıma karşı iyi oynadık. Son anlarda karşılaşmanın bittiğini sanarak bir rahatlama oldu ama müsabakayı kazanmayı başardık. Önümüzde çok zorlu bir hafta var. Daha sonra da play-off'lar başlıyor." diye konuştu. 

Ivkovic: Fenerbahçe galibiyeti hak etti. Bizden daha iyi takımlar Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, ortaya koyduğu oyunla Fenerbahçe'nin galibiyeti hak ettiğini kaydetti. 

Sarı-lacivertli ekiple zorlu bir karşılaşma oynadıklarını anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Fenerbahçe galibiyeti hak etti. Bizden daha iyi takımlar." diye konuştu.  Ivkovic, mücadelede ilk yarının kendileri için iyi geçtiğini ve dengeli bir oyun ortaya koyduklarını dile getirerek, "Üçüncü periyotta oyunun kontrolünü kaybettik ve yaptığımız defans istediğimiz seviyede değildi. Maçın sonunda baskılı savunmayla geri gelmeyi denedik ama olmadı. Oyunculara öğretmem gereken şey, baskı altında nasıl oynamamızı bilmemiz olacaktır." ifadelerini kullandı.