Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 20.07.2017 23:55 Güncelleme: 21.07.2017 00:03

Amerikalı eski futbolcuya şartlı tahliye

ABD'de dokuz yıldır hapis yatan Amerikalı eski futbolcu O.J. Simpson'ın şartlı tahliyesine karar verildi.
Amerikalı eski futbolcuya şartlı tahliye

ABD’de dokuz yıldır hapis yatan Amerikalı eski futbolcu O.J. Simpson’ın şartlı tahliyesine karar verildi.


Amerika’nın ünlü futbolcusu 70 yaşındaki O.J. Simpson’ın şartlı tahliye talebi kabul edildi. Simpson’un hapishane kurallarına uyması, önceden cezai kanıta sahip olmaması ve halka asgari bir güvenlik riski oluşturmaması gerekçesiyle şartlı tahliye kararı verildiği belirtildi. Simpson’ın tahliye duruşması Amerika’da televizyonlardan canlı olarak yayınlandı. Simpson’ın 1 Ekim’e kadar serbest bırakılması bekleniyor.

Simpson, Şartlı Tahliye Kurulu’na, “Cezamı çektim, bunu da herkesin yapabileceği saygı çerçevesinde en iyi şekilde yaptım” dedi. “Keşke bu hiç olmasaydı. O zamanlar daha iyi bir karar vermiş olsaydım bunların hiçbiri olmazdı” diyen Simpson, “Şuanda hayatımda yapmak istediğim tek şey çocuklarımla ve arkadaşlarımla mümkün olduğu kadar zaman geçirmek. Medyada yer almak istemiyorum. Lovelock’ta olduğumda röportajlar için çok teklif aldım ve hepsini reddettim. Bunların hiçbiriyle ilgilenmiyorum” şeklinde konuştu.

Simpson, 1994 yılında eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman’ı öldürmekten tutuklanmış ancak cinayetleri işlediğine ilişkin yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Eski futbol yıldızı, daha sonra 2007 yılında Las Vegas’ta bir otele silahlı soygun düzenlemek ve adam kaçırmak suçlarından 33 yıla mahkum edilmişti.