Vakıf Katılım web
Ekonomi 03.03.2016 13:12

Ambalaj devine yabancı ortak geliyor

Türkiye’nin ilk streç film ve alüminyum folyo imalatçısı Bursa Pazarı’nın bir kısım hissesini, Londra merkezli Bunzl Holding alıyor. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile hisse devir işlemleri tamamlanmış olacak. YENİBİRLİK - Rekabet Kurumu'na…
Ambalaj devine yabancı ortak geliyor

Türkiye’nin ilk streç film ve alüminyum folyo imalatçısı Bursa Pazarı’nın bir kısım hissesini, Londra merkezli Bunzl Holding alıyor. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile hisse devir işlemleri tamamlanmış olacak.

YENİBİRLİK - Rekabet Kurumu'na yapılan başvuruya ilişkin şu bildirimde bulunuldu: “Bursa Pazarı İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ve Kullanatmarket Elektronik Paz. Tic. A.Ş.’nin paylarının bir bölümünün Bunzl Holding GmbH aracılığıyla Bunzl Public Limited Company tarafından devralınması…”

1970'LERDE TEMELİ ATILDI

Davit Finz ve Leon Levi’nin ortağı oldukları Bursa Pazarı ve Kullanatmarket’in ne kadarlık hissesinin devredileceği öğrenilemedi. Bursa Pazarı, 1970 yılında Tahtakale'de toptan bakkaliye ürünleri ticareti konusunda faaliyete başladı. 1993 yılından itibaren yeni bir hamle yapan Bursa Pazarı aynı dönemde ambalaj malzemelerinin de toptan satışına başladı. 1994 yılında ilk streç film - alümünyum folyo sarma makinesini alan Bursa Pazarı bu ürünlerin imalatına başladı. Bursa Pazarı, ticaretini yaptığı belli ürünlerin ithalatına da başladı. Bir dönem İstoç’ta faaliyet gösteren şirketin son üretim üssü Esenyurt Kıraç oldu. Son dönemlerde kapasite artırımı yapan Bursa Pazarı, Streç Film, Alüminyum Folyo, Yağlı Pişirme Kağıdı ve Yanmaz Fırın Torbası alanında Türkiye'nin en büyük firmalarından biri konumuna geldi. Şirket, ürünlerini, yurtiçinin yanı sıra 20’den fazla ülkeye de ihraç ediyor.