Magazin 28.05.2022 04:48

"Aleyna Tilki' nin enteresan yolculuğunu bir süredir takip ediyorduk"

Aleyna Tilki' nin enteresan yolculuğunu bir süredir takip ediyorduk. Hem kendi ülkesinde tanınan hem de yurt dışına açılan böylesine yetenekli bir isme destek olmak için fırsat kolluyorduk. EQUAL listeleri her ay yenileniyor; dolayısıyla Aleyna Tilki de bir ay boyunca global listemizin kapak yıldızı olarak kalacak.

Spotify Güney Avrupa Müzik Direktörü Melanie Parejo, kadın müzisyenleri dünya sahnesinde öne çıkaran EQUAL projesinin perde arkasını, Türkiye'de ilk kez Dünya Hafta Gazetesi yazarı ve müzisyen Sırma’ya anlattı: "Önümüzdeki yıllarda Spotify in Türkiye'yi ne kadar önemsediğini kanıtlayan gelişmelere şahit olacaksınız. Aleyna Tilki’ nin enteresan yolculuğunu bir süredir takip ediyorduk. Aleyna Tilki’yi New York'taki Times meydanına ve Spotify'daki global listelere taşıyan EQUAL, birinci yılını kutluyor.”

Aleyna Tilki ‘yi Times meydanına taşıyan o kampanya EQUAL'ın birinci yılını kutladığınız şu günlerde ilk kez bir Türk sanatçıyı ayın EQUAL global elçisi olarak seçtiniz. Aleyna Tilki'yi hem global EQUAL listesinin kapağına hem de New York'taki Times meydanında yer alan Spotify reklam panosuna taşıyan bu kampanyanın detaylarını anlatır mısınız?

Times meydanındaki Spotify reklam panosunda sergilenen EQUAL duyuruları ise, yaklaşık bir hafta boyunca rotasyona alınıyor. Önümüzdeki takvime bakıp, yerel EQUAL listelerinin kapak yıldızlarını seçtikten sonra, o yıldızların ekipleriyle iletişime geçiyoruz. Global EQUAL listemizin kapak yıldızı ise, yerel listelerin elçileri arasından seçiliyor. Bir diğer deyişle örneğin Aleyna Tilki’ nin global elçi olarak seçilebilmesi için, bizim Spotify'ın Güney Avrupa müzik ekibi olarak, onu global içeriklerden sorumlu ekibe tanıtmamız gerekiyor.

Yani Aleyna Tilki, birçok farklı ülkeyi temsil eden EQUAL elçileri arasından ayın Global yıldızı olarak seçildi, diyebilir miyiz?

Evet. Yerelden globale doğru uzanan bir süreç bu. Spotify'ın yerel editörlerine tanınan özgürlük, güncel müzik kültürlerini sağlıklı bir şekilde kullanıcılarımıza yansıtmamızı sağlıyor.Türk sanatçıları Times meydanında görmeye alışkın değiliz... Halk arasında Times Square'deki o billboardun, bizzat sanatçılar tarafından kiralandığı gibi bir yanılgı var. Times meydanında Spotify'ın satın aldığı, kalıcı bir reklam panosu bulunuyor. O panoda sadece EQUAL sanatçılarını değil, New Music Friday gibi listeleri ve yeni albüm çıkışlarını da tanıtıyoruz. Sanatçıların bu tanıtım bütçesine katkıda bulunması gibi bir durum asla söz konusu değil. Zaten Times meydanı bizim için bir sembol. Aslında EQUAL sanatçılarının dünya çapında tanınmasındaki en büyük katkıyı, dijital araçlarımızla sağlıyoruz.