Ankara 15.09.2020 10:44

Akyurt Millet Bahçesi'ne kavuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve yurt genelinde yapımına başlanan Millet Bahçelerinden bir tanesi de Akyurt'ta yapılacak.
Akyurt Millet Bahçesi'ne kavuşuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından içerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı 129 bin 688 metrekare alanda yapılacak Akyurt Millet Bahçesi’nin ihalesi tamamlandı.

Desteklerini Aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 81 ilde başlattığı millet bahçesi projeleriyle şehirlerin yeşil alan miktarı artırılıyor. Ankara’nın sanayi ilçesi olan ve hızla büyüyen, gelişen Akyurt, Millet Bahçesi’ne kavuşuyor. 129 bin 688 metrekare alanda yapılacak Millet Bahçesi içinde, millet kıraathanesi, kafe, büfe, mescit, çay bahçesi, kış bahçesi, piknik alanları, seyir terasları yer alacak. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ihaleye kadar geçen süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile sık sık toplantılar gerçekleşirdi. Ayık, “Her geçen gün büyüyen ilçemizde insanların yeni yaşam alanlarına olan ihtiyacını karşılamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kapısını epey aşındırdık. Bakanımız Sayın Murat Kurum’dan bu güzel bahçenin Akyurt’a yapılması için destek istedik. Kendisi Akyurt’a bugüne kadar çok şey kazandırmamızda bize destek oldu. Millet Bahçesi konusunda da desteklerini aldık” dedi.

3 Bin 255 Ağaç Dikilecek

Başkan Hilal Ayık, Millet Bahçe’nin içinde yer alacaklarını şöyle sıraladı: “Bitki çeşitliliği ve peyzaj düzenlemesi ile Akyurtlulara ve Ankara’mıza hizmet edecek projemizin içerisinde millet kıraathanesi, koşu ve yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, piknik yerleri, çocuk oyun grupları, çay bahçesi ve kış bahçesi de yer alıyor. İnsanlarımızın ihtiyacı olan sosyal donatıların tamamı burada yer alacak. Ayrıca 3 bin 255 ağaç ile 129 bin 688 metrekarelik bu dev alan yeşillendirilecek. Tema bahçeleri, çiçekli bitkiler de bahçemizin süsü olacak, insanlarımız huzurla burada vakit geçirecekler. İnşallah yapımı tamamlandığında tüm Akyurtlularla millet bahçemizde buluşacağız.”