Vakıf Katılım web
Sağlık 11.08.2016 15:50

Aile hekimlerine nöbet zorunluluğuna iptal

Aile hekimlerinin 8 saat nöbet tutma zorunluluğuna dair kanun iptal edildiSağlık Bakanlığı geri adım attı. Aile hekimlerinin yoğun tepki gösterdiği ve iş bırakma eylemleri yaptığı nöbet uygulaması kaldırılıyor.  YENİBİRLİK - Aile hekimlerinin asgari 8 saat nöbet…
Aile hekimlerine nöbet zorunluluğuna iptal

Aile hekimlerinin 8 saat nöbet tutma zorunluluğuna dair kanun iptal edildiSağlık Bakanlığı geri adım attı. Aile hekimlerinin yoğun tepki gösterdiği ve iş bırakma eylemleri yaptığı nöbet uygulaması kaldırılıyor. 

YENİBİRLİK - Aile hekimlerinin asgari 8 saat nöbet tutma mecburiyetinden vazgeçildi.Beyin göçünün tersine çevrilmesi için de düzenleme yapılıyor. Yurtdışında tabiplik veya tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayan tıp doktorları, 6 ay içinde Türkiye’ye dönmek ve en az 3 yıl süreyle Türkiye’de fiilen çalışmak şartıyla mecburi hizmetten muaf olacak.TBMM Plan Bütçe komisyonunda benimsenen torba yasa tasarısı maddelerine göre, yurtdışında görev yapan doçent ve profesör unvanına sahip tıp doktoru akademisyenler de, Türkiye’de en az 3 yıl süreyle fiilen akademik kadroda çalışmak kaydıyla mecburi hizmetten muaf tutulacak.Kaynak: Aile hekimlerine nöbet zorunluluğuna iptal!