Sağlık 22.04.2016 15:50

Aile hekim sayımızı 30 bine çıkaracağız

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu "Aile hekimine düşen birey sayısının 2 bin 500'lere inmesini arzu ediyoruz. Bunun için 2017 sonuna kadar aile hekimi sayımızı 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. YENİBİRLİK - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu…
Aile hekim sayımızı 30 bine çıkaracağız

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu "Aile hekimine düşen birey sayısının 2 bin 500'lere inmesini arzu ediyoruz. Bunun için 2017 sonuna kadar aile hekimi sayımızı 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

YENİBİRLİK - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Diyabetle Kaliteli Yaşam Projesi'nin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Aile sağlığı merkezleri sürecine ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, sevk zinciri konusunun 2018'den sonra gündemlerine gelebileceğini belirtti. Öncelikle aile sağlı merkezlerini, güçlendirilmiş aile sağlığı ve eğitim aile sağlığı merkezleriyle daha güçlü hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Ülke genelinde 2016 sonu itibarıyla bin, 2017 sonu itibarıyla bin olmak üzere, yaklaşık 2 bin, 2 bin 100 civarında güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerinin fiziki mekanlarını oluşturacağız." diye konuştu.

"Aile hekim sayımızı 30 bine çıkaracağız"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, iyi planlama, süreci iyi yönetme ve açıkları kapatmayla gelecekte bu konuda sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, "Yaklaşık 22 bin aile hekimiyle bu hizmetleri veriyoruz ama ideal, arzu ettiğimiz aile hekimine düşen birey sayısının 2 bin 500'lere inmesi. Bunun için 2017 sonuna kadar da aile hekimi sayımızı 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 30 bin rakamını yakaladığımızda ve 2 binin üzerinde güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerinin fiziki mekanlarını oluşturduğumuzda Türkiye'nin sağlık yönetimini daha güçlü bir planlamaya tabi tutabileceğiz." diye konuştu.