Vakıf Katılım web
Kültür Sanat Kaynak: (İHA) 13.12.2016 15:38 Güncelleme: 13.12.2016 16:33

"Afrika'da Alın Teri" sergisi sanatseverlerle buluşuyor

1984 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde ulusal ve uluslararası düzeyde sergiler açan sanatçı Süleyman Gündüz, Afrika'daki yoksulluğu, gelir eşitsizliğini ve unutulmuşluğu gözler önüne seren "Afrika'da Alın Teri" adlı fotoğraf sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz'ün "Afrika'da Alın Teri" adlı sergisiyle 2016 sezonunu kapatıyor...
"Afrika'da Alın Teri" sergisi sanatseverlerle buluşuyor
1984 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde ulusal ve uluslararası düzeyde sergiler açan sanatçı Süleyman Gündüz, Afrika’daki yoksulluğu, gelir eşitsizliğini ve unutulmuşluğu gözler önüne seren "Afrika’da Alın Teri" adlı fotoğraf sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz’ün "Afrika’da Alın Teri" adlı sergisiyle 2016 sezonunu kapatıyor. Afganistan’dan İsrail’e, Filistin’den Lübnan’a kadar dünyanın birçok ülkesine ait sorunları çektiği fotoğraflarla dile getiren sanatçı Süleyman Gündüz, bu kez Afrika halkının zorlu yaşamını gözler önüne serecek. 14 Aralık Çarşamba günü saat 19.30’da açılışı yapılacak olan sergi, 13 Ocak Cuma gününe kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gezilebilecek. Sergi açılışının ardından davetliler, Bozlak sanatçı İsmail Altunsaray konseriyle keyifli dakikalar geçirecek.



"KARA KITANIN SENFONİSİ"

Sanatçı Süleyman Gündüz ile ilgili açıklamada bulunan ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, "Fotoğrafın gücü nedir? Realiteyi göstermektir. Hakikati göstermektir. Biz fotoğrafçılar, şairler veya hikayeciler gibiyiz. Objektifimizle şiir veya hikaye yazarız, ayrıca tarihçiyiz ve hayata kayıt düşeriz. Süleyman Gündüz de onu yapıyor" dedi.

Gündüz’ün "Afrika’da Alın Teri" sergisini, "Kara Kıta’nın Senfonisi" olarak değerlendiren Ara Güler, "İnsanın yeryüzü serüveni Afrika’da başlamıştır. Ve eminim ki Afrika, insanlığın kurtuluş kıtası olacak. İnsanoğlu başa dönecek. Bundandır makalenin başına Kara Kıta’nın Senfonisi adını koymak gerekir. Çünkü medeniyetsiz zannettiğimiz insanların neler becerdiklerini, nelere hakim olduklarını Süleyman Gündüz fotoğraflarıyla anlatıyor bize" ifadelerini kaydetti.

Fotoğraf editörlüğünü Abdüsselam Ferşatoğlu ve fine-art baskıları Fotoğrafika’ın yaptığı "Afrika’da Alınteri" fotoğraf sergisinde yer alan ve alamayanlar için Süleyman Gündüz’ün "Afrika’da Alın Teri" başlığı altındaki çalışmalarının bulunduğu sergi kataloğu açılışta katılımcılara takdim edilecek.



SÜLEYMAN GÜNDÜZ KİMDİR?

1961 yılında Trabzon Çaykara’da doğan sanatçı, 1982’de Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. 1999’da Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyoloji yüksek lisansı yaptı. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a Balkanlar ve Kafkaslar üzerine Özel Danışmanlık yapan Gündüz, Dayanışma Vakfı Kurucu Üyesi ve Genel Başkanlığını, Bosna-Hersekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığını yürüttü ve 22. Dönem Sakarya Milletvekilliği yaptı. "Kafkas İslam Ordusu 1918" ve "Kut’ül Amare Kardeşlik Cephesi" belgesellerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen ve aynı zamanda ’Fotogen’ üyesi olan Gündüz, yurt içinde ve yurt dışında birçok fotoğraf sergisi açtı. Süleyman Gündüz, Yeryüzü Doktorları sözcüsü, Yeni Şafak Gazetesi yazarı, Küresel Isınma ve İklim Değişikliği İzleme Komitesi Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.



ESERLERİ

Ağıtlar ve Anıtlar - 2005 (kitap ve sergi), Kaybolan Yüzler - 2007 (sergi), Apocalypto - 2008 (sergi), Tanrı Şehri Kudüs - 2008 (ki - tap ve sergi), Sonsuzluk Çekimleri - Hattat Mehmet Şefik Bey - 2009 (kitap ve sergi), Çizginin Esrarı - 2010 (sergi), Süleyman Gündüz & Uğur Günyüz Retrospektif Sergisi - 2012