Spor 25.05.2017 22:22

Abdi İpekçi'de bu sefer söz Cimbom'un...

Spor Toto BSL Playoff çeyrek final 2. maçında Galatasaray Odeabank, ev sahipliğini üstlendiği karşılaşmada Anadolu Efes'i 73-63 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.
Abdi İpekçi'de bu sefer söz Cimbom'un...

Bertan ERMAN

Müsabaka öncesinde, bugün hayatını kaybeden Galatasaray'ın efsane başkanı Ali Tanrıyar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Galatasaray Odeabank oldu. Sinan Güler'in hücumdaki önderliğinde Sarı Kırmızılılar, farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Buna karşılık Anadolu Efes, Thomas Heurtel ve Derrick Brown ile etkili omaya çalışsa da, Cimbom ilk çeyreği 19-18 önde tamamladı. Üstünlüğün sık sık el değiştirdiği ikinci çeyreğin sonlarında kontrolü eline alan Galatasaray Odeabank, devre arasına 38-33 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte kontrollü oyununu devam ettiren Sarı Kırmızılılar, Sinan Güler'in son saniye basketiyle son çeyreğe 51-44 önde girdi. Karşılaşmanın son 10 dakikasında Vladimir Micov ile fırtına gibi esen Cimbom, karşılaşmayı 73-63 kazandı.

Galatasaray Odeabank'ta maçın en skorer ismi olan Vladimir Micov, 18 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle maçın en etkili oyuncusu olurken, Tibor Pleiss 12 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Anadolu Efes'te Bryant Dunston, 15 sayı ve 7 ribaundla mücadeleyi tamamladı.

Serinin üçüncü ve son maçı, 27 Mayıs'ta Anadolu Efes'in ev sahipliğinde Abdi İpekçi Arena'da oynanacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım, yarı finalde Beşiktaş Sompo Japan'in rakibi olacak.