Dünya 18.06.2018 18:03

AB'den Flaş Kırım Kararı!

Avrupa Birliği 2014 yılından beri yasa dışı bir şekilde Kırım'da yönetimi elinde bulunduran Rusya Federasyonu'na yönelik yaptırımlarını bir yıllığına uzatma kararı aldı.
AB'den Flaş Kırım Kararı!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine bağlılık bildiren AB'nin 4 yıldır uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımlar uyarınca, AB vatandaşlarının ve şirketlerinin Kırım ve Sivastopol'de yatırım yapması ya da gayrimenkul satın alması yasak. Acil durumlar istisna teşkil etmek üzere, AB yolcu gemilerinin de bu bölgede demirlemesi de yasaklanmış bulunuyor.

Yaptırımlar 23 Haziran 2019'a dek geçerliliğini sürdürecek.

İlginç olan husus ise, bu kararın Fransız meclisinde Rusya karşıtı yaptırımların kaldırması yönünde oylama yapılmasının sadece üç hafta sonrasında alınması.

Fransız muhafazakar milletvekili Thierry Mariani, Rusya karşıtı yaptırımların "Fransa'nın menfaatleri için tehlikeli" olduğunu iddia etmişti.

Ukrayna'nın doğusunda 2014'te başlayan çatışmalardan bu yana 10.000'den fazla insan hayatını kaybetti. AB, ayrılıkçıları provoke ettiği gerekçesiyle Rusya'yı sorumlu tutuyor. Rusya ise suçlamaları inkar ediyor.