Spor 20.03.2017 15:34

ABD ve Kanada'da deniz kızı efsanesi spora dönüştü

ABD ve Kanada'da açılan "deniz kızı yüzme kursları", hem deniz kızı efsanesini spora dönüştürüyor hem de katılımcılara spor yaparken eğlenme imkanı sunuyor.
ABD ve Kanada'da deniz kızı efsanesi spora dönüştü

ABD ve Kanada'da açılan "deniz kızı yüzme kursları", hem deniz kızı efsanesini spora dönüştürüyor hem de katılımcılara spor yaparken eğlenme imkanı sunuyor.

AquaMermaid Spor Okulu tarafından deniz kızı efsanesinden esinlenilerek ABD ve Kanada'da açılan kurslar, meraklılara "deniz kızı olma hayallerini gerçekleştirmeyi” vadediyor.

Okulun Chicago’da açtığı kursa olan ilgi her geçen gün artıyor. Özel tasarım silikon deniz kızı mayolarıyla yapılan spor, serbest dalış ve senkronize yüzme dallarının birleşiminden oluşuyor.

Çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgi gösterdiği sporu, deniz kızı efsanesine merak salan erkekler de yapıyor.

Kursiyerlere efsanevi deniz kızları gibi yüzme imkanı veren kuyruk mayoların fiyatı ise 100 ile 5 bin dolar arasında değişiyor.

Chicago AquaMermaid kurucusu Nora Kaitis,yaptığı açıklamada, ABD ve Kanada’da sekiz şubelerinin bulunduğunu ve Kuzey Amerika’nın en büyük deniz kızı yüzme okulu olduklarını belirtti.

Deniz kızı gibi yüzmenin hem yorucu hem de eğlenceli olduğunun altını çizen Kaitis, "Faaliyete başladığımız 2016 yılı temmuz ayından bu yana Chicago’da 300’den fazla deniz kızı yetiştirdik. ABD genelinde de yaklaşık 4 bin deniz kızı bulunuyor.” diye konuştu. Kaitis, deniz kızı gibi yüzme sporunun ailecek yapılabilecek çok keyifli bir aktivite olduğunu sözlerine ekledi.

Okulun erkek kursiyerlerinden Jose Lopez de kız arkadaşıyla derslere katıldığını belirterek "Farklı bir deneyim. Gerçekten de çok iddialı bir spor. İki ayağınız birbirine yapışık şekilde yüzmek zorunda olduğunuz için birçok spordan daha zor ama bir o kadar da eğlenceli." dedi.

Bir havayolu şirketinde hostes olarak görev yapan kursiyer Blanca Rojas, deniz kızı yüzme kursunu internette gördüğünü ve arkadaşlarıyla denemeye karar verdiklerini söyledi. Rojas, "Ben ve arkadaşlarım bu sporu çok sevdik. Hem eğlenceli hem de çok güzel bir spor. Şimdi formumuzu korumak için kurslara devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Deniz kızı gibi yüzmeyle profesyonel olarak ilgilenen sporcular; sinema sektöründe, lüks otellerde, özel parti ve şovlarda yüksek ücretlerle iş bulabiliyor.