Güncel - Yaşam 11.01.2017 21:13

ABD Başkanı Trump: Hacklemenin arkasında Rusya olduğunu düşünüyorum

ABD Başkanı Trump: Hacklemenin arkasında Rusya olduğunu düşünüyorum

ABD Başkanlığına seçilen Trump, "Hacklenme konusuna gelince. Bunun arkasında Rusya olduğunu düşünüyorum. Ama başka kişiler ve ülkelerin de hackleme eylemlerinde olduğunu düşünüyorum."dedi.

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, New York'ta düzenlediği basın toplantısında,Rusya'nın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğuna ilişkin iddiaları Amerikan istihbarat birimlerinin sızdırmış olabileceğini söyledi.

Trump, "Hacklenme konusuna gelince. Bunun arkasında Rusya olduğunu düşünüyorum. Ama başka kişiler ve ülkelerin de hackleme eylemlerinde olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

ŞİRKETLERİNİ OĞULLARINA DEVREDİYOR

Trump, şirketlerinin geleceğine ilişkin de açıklamalar yaptı. Trump, şirketlerinin yönetimini oğullarına devrettiğini kaydederek "İki oğlum şirketleri yönetecek ve benimle hiçbir konuyu müzakere etmeyecekler." ifadelerini kullandı.

Trump'ın avukatı Sheri Dillon da basın toplantısında açıklama yaparak konunun detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Dillon, Trump'ın devlet işleriyle kendi şirketlerinin işlerini birbirinden ayıracağını, Donald Trump ve kızı Ivanka'nın şirketteki tüm görevlerinden ayrılacağını ifade etti.