Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 27.10.2021 08:15

9. Boğaziçi Film Festivali'nde "Koridor" Filminin Gösterimi Gerçekleşti

Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden Koridor, İstanbul prömiyerini 9. Boğaziçi Film Festivali'nde gerçekleştirdi.
9. Boğaziçi Film Festivali'nde

9. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması kapsamında, 25 Ekim günü, Atlas 1948 Sineması’nda gösterimi gerçekleştirilen ve İstanbul prömiyerini yapan Koridor filminin ekibi, gösterim sonrası düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşiye katılan isimler arasında senarist ve yönetmen Erkan Tahhuşoğlu, başrol oyuncularından Emel Göksu, görüntü yönetmeni İlker Berke ve ortak yapımcı İris Tahhuşoğlu yer aldı. Söyleşinin moderatörlüğünü sinema eleştirmeni Rıza Oylum gerçekleştirdi.

Birlikte yaşayan ve yaşı ilerlemiş iki kız kardeşin hikayesini anlatan film, yalnızlık çeken iki kız kardeşin hikayesi tek mekân kullanımıyla izleyiciye aktarıyor. 

“Bu iki kadın uzun yıllardır benimle birlikte yaşıyorlar.”

Söyleşide ilk sözü alan yönetmen Erkan Tahhuşoğlu, ekibi tanıttı ve izleyicilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Tahhuşoğlu, filmin hikayesinin çıkış noktası hakkında sorulan sorunun cevabına, uzun zamandır projenin aklında olduğunu söyleyerek başladı. “Bu iki kadın uzun yıllardır benimle birlikte yaşıyorlar.” diyen yönetmen, kendisi için esas sorunun, zıt karakterli iki kardeşin yalnızlığa birlikte savulurken geçirdiği zamanı filme yansıtma tercihi olduğunu söyledi. İzleyiciye ulaşmak için doğru yolun hangisi olduğunu uzun süre düşündüğünü de sözlerine ekledi. Filmin, hikâye anlatan bir film olmadığını, yalnızlığı ve yaşlılığı anlamanın daha ön planda olduğunu belirtti.

“Senaryoya Hayran Kaldım”

Başrol oyuncularından Emel Göksu’ya projeyle olan ilişkisi soruldu. Göksu,” Önce senaryoyu okudum ve genç bir yönetmenin bu hikâyeyi anlatış şekline hayran kaldım. Kendisini de tanıyınca, çok duygusal olduğunu ve güzel bir ruhu olduğunu gördüm.” dedi. Başarılı oyuncu, yönetmenin yaklaşımını öven sözler söyledi ve filmin çekimleri için bir sorun yaşadığını, başka oyuncu bulabileceklerini ilettiğini ama Tahhuşoğlu’nun harika bir yaklaşımda bulunduğunu belirtti. 

Görüntü yönetmeni İlker Berke, yönetmenle uyumlu çalışıp, minimalist çalıştıklarını ve ortaya güzel bir iş çıktığını söyledi. Işık kullanımı konusunda var olanı yakalamaya ve değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Berke, zorlayıcı tek unsurun mekânın dar oluşu olduğunu ama o konuda da yaratıcı çözümler bulduklarını belirtti. 

Festivalde 26 Ekim Salı

9. Boğaziçi Film Festivali’nin dördüncü gününde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin gösterimi yapılacak. 

Atlas 1948 Sineması’nda 13.00 seansında Juja Dobrachkous’un “Elveda Büyükanne”, 16.00 seansında Danis Tanovic’in “Komşuluk Halleri”, 18.30 seansında Cemil Ağacıkoğlu’nun “Kafes” ve 21.00 seansındaki Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında” filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

Sinemaseverler Kadıköy Sineması’nda ise 13.00 seansında Will Sharpe’ın “Louis Wain’in Renkli Dünyası”, 16.00 seansında Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı”, 18.30 seansında Muhammet Çakıral’ın “Lacivert Gece” ve 21.00 seansında Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor” filmlerini izleyecekler.

Bosphorus Film Lab bünyesinde gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise saat 15:30’da başlayacak olan “Türkiye'de Minority Co-Production” başlıklı konuşma Akademi Beyoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikte TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Eurimages Türkiye Temsilcisi Ece Tarlan ile yapımcılar Enes Erbay ve Zeynep Koray, Türkiye’den küçük ortak olarak yer alınabilecek film yapım fonları hakkında bilgilerini aktaracaklar.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin Kurumsal Ev Sahipliği’nde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, sektörün birbirinden değerli isimlerinin yanı sıra dünya çapında sinema profesyonellerini İstanbul’da ağırlıyor. Filmler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimler www.bogazicifilmfestivali.com internet sitesi ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

Biletler Mobilet’te!

Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL’den mobilet.com üzerinden satışa sunuldu.  Ayrıca biletler festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

Covid-19 Önlemleri Hakkında Önemli Bilgi 

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimini tamamlamış izleyiciler son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren, Covid-19 geçirmiş kişiler ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile etkinliklere PCR testi koşulu aranmadan katılabilecektir. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecektir.