Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 18.12.2017 22:01

​60 YILLIK SANAT BİRİKİMİ BU SERGİDE

Empresyonist resmin büyük üstadı Sabahattin Camcıoğlu'nun 60 yıllık sanat birikimini yansıttığı yağlıboya peyzaj resim sergisi açıldı.
​60 YILLIK SANAT BİRİKİMİ BU SERGİDE

İlk kez kişisel sergisini açan Sabahattin Camcıoğlu, Türkiye’de sanata ilgi kalitesinin çok düşük olduğunu, sanata bir dekor malzemesi olarak bakıldığını ve bu yüzden şimdiye kadar sergi açmaya gerek duymadığını söyledi.

“Sabahattin Camcıoğlu Yağlıboya Peyzaj Resim Sergisi”, İstiva Sanat Merkezi’nde açıldı. Tabiat ile denizi büyük bir ustalık ve renk anlayışıyla resmeden sanatçı, 40 eserinden oluşan sergisiyle sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışı, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Akyüz Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Akyüz, İstiva Sanat Merkezi sahibi hattat Levent Karaduman katılımıyla gerçekleştirildi.

“Şimdiye kadar hiç sergi açmaya gerek duymadım”

Şimdiye kadar sergi açmaya hiç gerek duymadığını ifade eden Sabahattin Camcıoğlu, “Türkiye’de sanata ilgi kalitesi çok düşük. Sürekli tüketen bir toplum var Türkiye’de. Sanata bir dekor malzemesi olarak bakılıyor. Bu yüzden sergi açmaya gerek duymadım. Hiç satış kaygım olmadı. Sanata gerçek değerini veren ve sanattan anlayan insanlar beni hep arayıp bulmuştur. Bu sergi için arkadaşlar çok ısrar etti, onları kıramadım. Başta Akyüz Plastik A.Ş. Halil İbrahim Akyüz olmak üzere diğer arkadaşlarımı kıramadım. Sanata gerçek değeri verdiği için ve layık olduğu biçimde sunan İstiva Sanat Merkezi’ne ve sahibi hattat Levent Karaduman’a teşekkür ederim. Benim konuşma biçimim eserlerimdir. Sergiyle ilgili tüm düşüncelerim eserlerimde gizlenmiş lisanımdır. İlgiyle ve zevkle izleyen tüm sanatseverlere teşekkür ederim” diye konuştu.

40 eserin görücüye çıktığı sergi, 16 Ocak 2018 tarihine kadar Göktürk İstiva Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.