6. Mudanya Kitap Fuarı’nın ikinci gününde, yazarlar Ayşe Kulin ve Işıl Özgentürk kadın hakları üzerine söyleşi gerçekleştirirken, tarihçi, yazar, akademisyen Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan ise Türkiye’nin demokrasi yolculuğunu ele aldı.
Fuarın ikinci gününde, yazar Ayşe Kulin ve yönetmen-yazar Işıl Özgentürk “Türkiye’de Kadın Olmak” başlıklı söyleşide Mudanyalılarla buluştu. Kadının toplumsal hayatta kazandığı hakların tarihsel süreçteki gelişimini anlatan Ayşe Kulin, kadının varlık olarak değer kazanmasının 1840 yılında Kadı önünde nikahla başladığını söyledi.
Yazar ve yönetmen Işıl Özgentürk ise kadınların toplumsal değişimdeki öncü rolüne dikkat çekerek, kadın mücadelesinin önemine değindi ve kadınların Gerze’nin Yaykıl Köyü’ndeki termik santrale karşı gerçekleştirdikleri direnişi anlattı.
Tarihçi, Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan’ın katılımıyla gerçekleşen “Demokrasi: Mücadeleli Yol” başlıklı söyleşide, Türkiye’nin demokrasi serüveni ve modernleşme süreci masaya yatırıldı. Gazeteci – Yazar Duygu Özsüphandağ Yayman’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Gürkan, son iki yüzyıl içinde dünyanın hızlı bir değişim geçirdiğini anlattı.