Vakıf Katılım web
Magazin 25.07.2019 00:15

5000 KİŞİYLE SAĞNAK YAĞMURA MEYDAN OKUDU

Türk halk müziğinin en güçlü sesleri arasında gösterilen Sevcan Orhan, geçtiğimiz akşam bu yıl yirmincisi düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ordu Ünye Cumhuriyet meydanında sevenleriyle buluştu.
5000 KİŞİYLE SAĞNAK YAĞMURA MEYDAN OKUDU

Sahneye gökyüzü mavisi volanlı elbisesiyle çıkan Orhan, programına “Ezele De Deli Gönül Ezele” türküsüyle başladı. Yağan sağnak yağmura rağmen kendisini dinlemeye gelen yaklaşık beş bin müzikseveri performansı ile büyüleyen Sevcan Orhan, “Sizlerin duasıyla yeniden ayaktayım, sahnelerdeyim. Çok şükür daha iyiyim.” diyerek verdiği her konseri bir teşekkür buluşması olarak kabul ettiğini dile getirdi.

BAŞARILI SANATÇIDAN "EDEBİ" ÇIKIŞ...

Konserinin ortalarına doğru seyirciler arasında yer alan genç bir yazarın kendisine hediye ettiği kitabı kabul eden ve onu sahnesinde ağırlayan başarılı sanatçı; “Yazar olarak bir tek Şeyma Subaşı var sanmayın... Bu kadar ümitsiz olmayın. Hala ışık saçan genç yazarlarımız var bizim. Ünye halkının bu kıza sahip çıkması lazım. Türk halkının yeni yetenekleri cesaretlendirmesi lazım." diyerek Türk edebiyatının zor zamanlardan geçtiğini ve gizli cevherlerin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

MÜSLÜM BABA'YI UNUTMADI

Repertuarında yer verdiği unutulmaz sanatçı Müslüm Gürses’in “Kaç Kadeh Kırıldı” şarkısını seslendiren Sevcan Orhan, “Müslüm baba göklerde ruhun şad olsun. Müslüm babaya büyük alkış istiyorum.” sözleriyle Gürses'i andı.

FİNALDE 5000 KİŞİYLE SELFİE YAPTI

Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalan başarılı sanatçı, Cumhuriyet Meydanını hınca hınç dolduran hayranlarının selfie isteklerini de geri çevirmeyerek sevenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Muhteşem performansıyla Ordulu sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatan Orhan programını “Adana’ya Gidek Mi” şarkısıyla noktalarken yaklaşık beş bin kişi ile birlikte yaptığı öz çekim (selfie) ile de harika geceyi ölümsüzleştirdi.