Kültür Sanat 23.05.2022 08:04

4.ULUSLARARASI GAZİANTEP OPERA VE BALE FESTİVALİ "KANLI NİGAR" MÜZİKALİ İLE DEVAM EDİYOR

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan "4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali kapsamında 22 Mayıs Pazar (yarın/bugün) saat 20.00'de "Kanlı Nigar" müzikali sanatseverler ile buluşacak.
4.ULUSLARARASI GAZİANTEP OPERA VE BALE FESTİVALİ

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Sanat Merkezi Sahnesi’nde Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan "Kanlı Nigar" müzikalinin bestesi Cem İdiz’e ait.

Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuluyor.

Hikaye 1900'lerin İstanbulunda geçmektedir. Besleme olarak yetiştiği evden küçük yaşta kaçan Nigar yıllar sonra kızı Letafet, kalfası Şetaret, bahtsız besleme Nefaset ve dilsiz Ülfet ile beraber eski mahallesine döner. Mahallelerine yeni gelen kadınları merak eden ahali gece vakti Nigar'ın evini rahatsız etmeye başlar ve olaylar böyle gelişir.

İki perdelik eğlenceli müzikalde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografi Serhat Nüfusçu, ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Temsilde Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Emel Öziş “Kanlı Nigar”, Ümit B. Tekinay “Hamdi”, Taner Ölçen “Haydar”, Tuğba Kubilay “Şetaret”, Arzu Aydoğdumu “Letafet”, Ş. Baha İşler “Hüsrev”, Ercan H. Uğur “Rumelili”, Zafer İşgören “Laz”, Baturalp Bilgili “Acem”, P. Selin Telek “Ülfet”, Selda Serdar “Nefaset”, Ceren Aytekin “Mahallenin Meraklısı”, Dağhan Ergün “Naci”, Emre Aytekin ise “İhtiyar” rollerinde sahnede olacak.

4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivalinin kapanışı 24 Mayıs Salı akşamı saat 20.00’de Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Sanat Merkezi Sahnesinde “Memleketim” müzikali ile olacak.