Kültür Sanat 17.10.2019 00:30

4 Grammy'li Bas Gitar Yıldızı 'Stanley Clarke' CRR'de!

Basgitar dendiğinde akla ilk gelen isimlerden olan, dört Grammy ödüllü Stanley Clarke, The Message albümünün dünya turnesi kapsamında, 16 Ekim'de CRR'de! Clarke'e konserde, Beka Gochiashvili, Cameron Graves, Shariq Tucker, Salar Nader ve Evan Garr eşlik edecek.
4 Grammy'li Bas Gitar Yıldızı 'Stanley Clarke' CRR'de!

Dev İsimlerle Çalıştı

 Clarke, akordeon ile başladığı müziğe, keman ve viyolonsel ile devam ettikten sonra bas gitarda karar kıldı. Pharaoh Sanders ile başlayan müzikal yolculuğunda, Chick Corea ile çalıştığı 70'lerin jazz-fusion akımının önemli gruplarından Return to Forever ile zirveye çıktı. Clarke; Quincy Jones, Stan Getz, Art Blakey, Paul McCartney, Jeff Beck, Keith Richards, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka Khan, The Police, Herbie Hancock, Al di Meola, Bob Marley, Miles Davis gibi dev isimlerle çalıştı.

 40 Albüm 4 Grammy

 Uzun kariyerinde caz harici türlerde de başarı kazanan Stanley Clarke, Türkiye’de öteden beri daha çok caz ve caz-füzyon türlerinde tanınıyor. Kariyeri boyunca aralarında altın ve platin plakların da bulunduğu 40'ın üzerinde albüm kaydeden sanatçının, Grammy ödülleri dışında; Emmy ödülü adaylığı da var. Clarke ayrıca 2013'te, ünlü Downbeat dergisinin okur ve eleştirmenleri tarafından "Yılın En İyi Bas Gitaristi" seçilmişti.