Halkbank web
Ekonomi 25.03.2016 08:28

4/C'liler de dahil edilsin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, taşeron işçilerin "özel statülü sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek olmasıyla ilgili, "Ülkemiz için büyük, önemli ve hayırlı bir adımdır." dedi. YENİBİRLİK…
4/C'liler de dahil edilsin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, taşeron işçilerin "özel statülü sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek olmasıyla ilgili, "Ülkemiz için büyük, önemli ve hayırlı bir adımdır." dedi.

YENİBİRLİK - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlıktaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun (KPDK) mart ayı toplantısına başkanlık yaptı. Toplantının açılışında, başta 4/C'lilerin sözleşmeli pozisyona alınması olmak üzere toplam 27 konuyla ilgili kamu kurumları, sendika temsilcileri ve bakanlıklarla çalışmaya devam ettiklerini belirten Bakan Soylu, yeni kamu personel rejiminde etkinlik ve kalitenin esas alındığı, vatandaş odaklı bir anlayışın hakim olacağını söyledi. 

Taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinin sorunsuz ve kapsayıcı olacağını ifade eden Süleyman Soylu, şöyle konuştu

"Önümüzdeki dönemde istihdam piyasaların kapsayıcılığının artırılacağı bir dönem olacaktır. Dolayısıyla bu konu da bu bağlamda ele alınacak ve bu konuda çalışanların, hem taşeron hizmeti veren kurumların hem de hizmet alan kamunun aynı anlamda zarar görmemesi için azami gayret gösterilecektir. Ülkemiz için büyük, önemli ve hayırlı bir adımdır."

"SGK çok titiz bir çalışma ortaya koyuyor"

Bir basın mensubunun, "emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesiyle ilgili pazarlıklarda son rakamın ne olduğunu" sorması üzerine Soylu, Bakanlık olarak şimdiye kadar somut rakam açıklamadıklarını belirtti. Yapılan haberlerle vatandaşların yüksek beklenti içine sokulmaması gerektiğini dile getiren Bakan Soylu, "Arkadaşlarımız samimi bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah yakın bir zamanda bu konuyu sonuçlandıracağız. Sayın Başbakanımızın seçim döneminde emekli derneklerine taahhütleri söz konusu olmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumumuz çok titiz bir çalışma ortaya koyuyor. Yakın zaman da bu değerlendirmeleri paylaşacağız." diye konuştu.

"4/C'liler de dahil edilsin"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da hükümetin seçim vaatlerini yerine getirmesinin kendilerini memnun ettiğini vurgulayarak, taşeron işçilerle ilgili düzenlemelere 23 bin 4/C'li personel ile sayıları 5 bini bulmayan memur işi yapan işçilerin de dahil edilmesini istediklerine dikkati çekti. Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.