Kültür Sanat 02.06.2023 15:11

​23. AFYONKARAHİSAR CAZ FESTİVALİ, NG AFYON'DA BAŞLADI

Bu yıl 23.'sü gerçekleştirilen Afyonkarahisar Caz Festivali, NG AFYON ev sahipliğinde başladı. Festivalin açılışı Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve yorumcu Gabriela Vermelho ile gerçekleşti.
​23. AFYONKARAHİSAR CAZ FESTİVALİ, NG AFYON'DA BAŞLADI

Bu yıl 23.’sü gerçekleştirilen Afyonkarahisar Caz Festivali, NG AFYON ev sahipliğinde başladı. Festivalin açılışı Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve yorumcu Gabriela Vermelho ile gerçekleşti.

Afyonkarahisar Caz Festivali, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünde, 23. yaşını NG AFYON’da kutluyor. Festivalin 1 Haziran’da NG AFYON’da gerçekleşen açılış konserinde, Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’na, Çek Cumhuriyeti’nin müzikal açıdan olağanüstü ve farklı bir bölgesi olan Moravya’dan çok yönlü bir yorumcu ve icracı Gabriela Vermelho’ya eşlik etti. 

Katibim sürprizi!

Orkestra solisti, kemancı ve quinton (eski Fransız kemanı) icracısı olan Gabriela Vermelho, Amerikan Caz standartlarından, klasik müziğe, oradan Moravya folk müziğine uzanan geniş yelpazedeki performansıyla büyük beğeni topladı.  Gabriela Vermelho’nun sürprizlerinden biri de Katibim şarkısı oldu. 

Çek cazının birbirinden iddialı toplulukları ile Türk cazının özgün ve duayen isimlerinin bir araya geldiği 23. Afyonkarahisar Caz Festivali’nin ilk gününde ritim ve gitar doğaçlamaları ile stiller arasındaki sınırı aşan The Bladderstones grubu da sahne aldı. 

Festivalin açılış konserine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,  Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kübra Teymur, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, kurum amirleri ve sanatseverler katıldı. 

Altı gün boyunca konserlerin yanı sıra okul söyleşileri ile de zenginleşecek olan festival, yurt içinden ve dünyadan önemli caz sanatçılarını sanatseverlerle buluşturacak. Festival, Maraca, Gabriela Vermelho Dörtlüsü, Ondrej Kriz Dörtlüsü, Alper Bakıner Ve Luxus Band, Tomas Frolik Trio, Martin Bakyta Dörtlüsü, Michael Nosek Dörtlüsü ile devam ederek, 6 Haziran akşamı gerçekleşecek Özdemir Erdoğan resitali ile sona erecek.