Ekonomi 24.02.2020 20:34

2020'DE 700 BİNİN ÜZERİNDE KEP HESABINA ULAŞILACAK

Sunduğu hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesini sağlayan Türkiye'nin ilk özel kurumu TÜRKKEP, bayii ve iş ortakları toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren TÜRKKEP Başvuru Merkezi temsilcilerini Antalya'da buluşturan şirket, 2020 hedefleriyle birlikte, Türkiye'de e-Dönüşüm'de gelinen son noktayı açıkladı.
2020'DE 700 BİNİN ÜZERİNDE KEP HESABINA ULAŞILACAK

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketleri dijitalleştiren TÜRKKEP, Türki ye genelinde hizmet veren TÜRKKEP Başvuru Merkezi temsilcilerini 21-23 Şubat tarihleri arasında Antalya’da buluşturdu. Eğitim ve atölye çalışmaları ile zenginleştirilen üç günlük programda, TÜRKKEP’in 2020 yılına dair planları anlatıldı. Toplantılarda 01 Ocak 2020’de hayata geçirilen yeni yönetmelikle e-Dönüşüm alanında nelerin değiştiği ve sektörde gelinen son nokta hakkında bilgi verildi.

Sektörün öncü şirketi olarak e-Dönüşüm alanında yapılması gereken çalışmaların tamamını hayata geçirdiklerinin altını çizen TÜRKKEP Genel Müdür Vekili Dilek Akyürek, “2012’de çıktığımız yolculuğumuzda bugüne kadar KEP, e-İmza, e-Fatura, e-Arşiv, e-Maliye ve e-Saklama gibi hizmetlerimizle şirketin dijit alleşmesine öncülük ediyoruz. TÜRKKEP’te bugüne kadar 18 milyondan fazla KEP iletisi işlendi. 200 bin adet hesabı yönetiyoruz. TÜRKKEP olarak 2019 yılında tek ekip, tek hedef diyerek yola çıkmıştık, bu çalışmalarımızla geçtiğimiz yıl bayi kanalında cirosal olarak yüzde 65’e, toplamda ise yüzde 40’a varan bir büyüme gerçekleştirdik. 170 binden fazla KEP hesap kullanıcısına ulaştık. 2020 yılında toplamda 700 binin üzerinde KEP hesabına ulaşılması bekleniyor. Bugün Anadolu da dahil olmak üzere Türkiye genelinde toplam 200’e yakın TÜRKKEP Başvuru Merkezimiz bulunuyor ve yaklaşık 650 kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde istihdam sayımızı 800’e; büyümemizi de yüzde 45’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Online satışa başlayacağız

Bu yıl itibariyle hayata geçirdikleri yeni bayi yapısı hakkında bilgi veren TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, “Bölge müdürlüklerimizi İç Anadolu ve Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgesi olarak konumladık. Türkiye’nin her köşesinde müşterilerimize bölge müdürlüklerimize bağlı bayilerimiz üzerinden hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda hayata geçireceğimiz yeniliklerimizden biri de ürünlerimizin online satışına başlayacak olmamız. Dijitalleşmeye adım atmak isteyen müşterilerimiz web sitemiz üzerinden ürünlerimizi satın alabilecek” şeklinde konuştu.

Şirketinizi dijitalleştirin, tasarruf edin

Global ve Türkiye pazarı hakkında bilgi veren Ataseven, e-Maliye global pazar büyüklüğü 2018 yılında 3 milyar 700 milyon Euro idi, 2019 yılında ise 4 milyar 700 milyon Euro’ya ulaştı. 2024 yılında da 16 milyar Euro’ya ulaşması bekleniyor. Türkiye’de pazar büyüklüğü 2018 yılında 180 milyon TL iken 2019 yılında 320 milyon TL’ye ulaştı. 2024 yılı için 1 milyar 500 milyon TL’ye ulaşması hedefleniyor.  2019 yılında 55 milyar e-Fatura sayısına ulaşıldı. 2020 yılında ise 2 milyar adete ulaşılması hedefleniyor. Ocak 2020 itibariyle işletmelerde e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv’e geçiş zorunluluğunun başladığının altını çizen Ataseven, “Yeni yıl beraberinde mali uygulamalarda da değişiklikler getirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 19 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv zorunluluğu getirildi. Söz konusu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren iş yaşamını doğrudan etkiledi. Yeni düzenlemenin ardından gelinen noktada e-Fatura mükellef sayısı 230 binlere yaklaştı. e-Arşiv fatura da ise 200 binden fazla mükellef sayısına ulaşıldı. Yeni düzenleme ile tasarrufların artması, kayıt dışının engellenmesi ve verilerin güvenli ortamlarda uzun süreler saklanmasının önü açıldı. Haziran ve Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemelerin de etkisiyle yılsonunda dijital dönüşümünü gerçekleştiren şirket sayısının yüzde 80 oranında artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

e-İmza hayatı kolaylaştırıyor 

Elektronik imzada Türkiye’nin olması gerektiği noktada olmadığını belirten Ataseven, “Elektronik imza ilk çıktığı yıllarda yılda 2 bin adet satılırken bugün 600 bin imza satışı yapılıyor.  Şirketler ihalelerde elektronik imza girişleri yapıyor. Bu imzalar yapılan işleri kolaylaştırıyor. İmzalanması gereken evraklar için imzayı atacak kişi her yerde kolaylıkla imza işini gerçekleştirebiliyor” diye konuştu.