Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 21.03.2017 21:57 Güncelleme: 21.03.2017 23:19

20 bin öğretmen, öğrenci şiddetine maruz kaldı

20 bin öğretmen, öğrenci şiddetine maruz kaldı
Brezilya’da eğitim sistemi ile ilgili yayınlanan raporda, yaklaşık 20 binden fazla öğretmenin, öğrencilerden şiddet gördüğü açıklandı.

Brezilya eğitim sistemi ile ilgili veri toplayan QEdu platformu tarafından, 2015 verileri baz alınarak dün yayınlanan bir raporda, Brezilya’da ülke genelinde 20 binden fazla öğretmenin kendi öğrencileri tarafından şiddet gördüğü ve 4 binden fazlasının da eğitim verdikleri okulda saldırıya maruz kaldığı açıklandı.

QEdu platformu tarafından hazırlanan raporda, şiddet olaylarının sadece öğretmenler veya idarecileri arasında yaşanmadığı ayrıca öğrenciler arasında da görüldüğü ifade edildi. Araştırmaya katılan öğretmenlerin ifadesine göre, öğrenciler arasında hem sözlü hem de fiziksel saldırıların yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan öğrencilerin, bıçak ve çakının yanı sıra, silahla derse girdiğine de yer verilen raporda birçok öğrencinin de alkol veya uyuşturucu kullanımından dolayı sarhoş olarak okula geldiği belirtildi. Eğitimle alakalı araştırmalar yapan bir diğer Brezilya kuruluş olan Lemann çalışanı Ernesto Faria olayla ilgili olarak, şiddet olaylarının kaynağını sadece okulda aramanın doğru olmadığını, kötü muhitin de okulu etkilediğini ifade etti.

Arça'ya bahar geldi
Güncel - Yaşam
Ada ve Adalı Olma Halleri
Güncel - Yaşam
Piyasanın durumu
Güncel - Yaşam