Güncel - Yaşam 27.07.2015 16:40

2 Bebeğiyle Yokluk İçinde Yaşamaya Çalışan Anneye Belediye El Uzattı

TRT Kürdi kanalında yayınlanan ve Türkiye'nin ilk Kürtçe magazin programı olma özelliğini taşıyan yayın hayatına başladı. Yapımcılığını magazin yayıncılığının en köklü firmalarından Pozitif Yapım'ın üstlendiği Cumartesi günleri…
2 Bebeğiyle Yokluk İçinde Yaşamaya Çalışan Anneye Belediye El Uzattı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 20 metrekarelik evde yokluklar içinde yaşam mücadelesi veren 20 yaşındaki Dilşah sevindik ile biri 1.5 yaşında diğeri 3 aylık olan iki bebeğine, belediye ekipleri yardım elini uzattı. Hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen anne ve bebekleri için gıda yardımında da bulunuldu.

"YARI TOK YARI AÇIZ"

Eşinin kendilerini terk ettiğini belirten Sevindik, "Durumumuz çok kötü. Yarı tok yarı açız" dedi. Babasını 2002 yılında kaybeden Dilşah Sevindik'in hayatı, bu tarihten sonra değişti. Annesi tarafından 7 yaşındayken Seferihisar'daki bir çocuk yuvasına verilen Dilşah Sevindik, 13 yaşından itibaren ise ablasıyla yaşamaya başladı. 16 yaşında görücü usulüyle 30 yaşındaki Ali Sevindik ile nişanlandı, reşit olmadığı için 18 yaşında nikahlandı. Evlenmelerinin ardından oğulları 1.5 yıl önce Hüseyin ve 3 ay önce de Baran dünyaya geldi. Çiftin araları geçim sıkıntısı nedeniyle bozulunca, iddiaya göre Ali Sevindik evi terk etti. Genç anne, iki oğluyla geçim sıkıntısı içinde zorlu bir hayat mücadelesine başladı.