Türkiye - Gündem 26.05.2017 12:19

Üniversite öğrencileri derslerini "mahalle odası"nda görüyor

Bayburt Üniversitesinin öğrencileri, "Kent Sosyolojisi" dersini kentte geçmişten bugüne yaşatılan, cenaze, düğün ve çeşitli sosyal etkinliklerin aynı çatı altında yapıldığı mahalle odalarında yapıyor.
Üniversite öğrencileri derslerini "mahalle odası"nda görüyor

Bayburt Üniversitesinin öğrencileri, "Kent Sosyoloji" dersi için cenaze, düğün ve çeşitli sosyal etkinliklerin aynı çatı altında yapıldığı mahalle odalarında buluşuyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayriye Şengün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kent Sosyolojisi derslerini Bayburt için çok önemli kültürel mekanlar olan mahalle odalarında yaptıklarını söyledi.

Mahalle odalarının kent kültüründe çok önemli yeri olduğunu belirten Şengün, “Kentin bu kadar sosyolojik unsuru varken bunları öğrencilere göstermesek, uygulamalı olarak buralarda dersleri yapmasak kentle üniversitenin ilişkisini tam anlamıyla kuramayacağımızı düşündük." dedi.

Her dersi il merkezindeki farklı mahalle odalarında işlediklerini dile getiren Şengün, "Öğrencilerimizde burada hem bir kültürü tanıyarak hem kentle ilgili gelişmeleri tartışarak dersleri daha verimli işlediklerini söyledikleri için dersleri mahalle odalarında işlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kamu Yönetimi 2. sınıf öğrencisi Hataylı Özge Çakır ise mahalle odalarını daha önce hiç bilmediğini, derslerini burada işlemeye başlayınca bu odaları tanıdığını söyledi.

Eren Ergün de Batmalı olduğunu ve Manisa’da yaşadığına dikkati çekerek "Yaşadığımız şehrin kültürünü daha iyi şekilde anlamak amacıyla buraya geldik ve aynı zamanda bu bizim için bir deneyim oldu. Bu odalarda çeşitli merasimler olduğunu öğrendik. Derslerimizi burada işlemek de bizim için güzel oldu." görüşünü kaydetti.