Müzik 14.05.2018 21:09

Tekfen Filarmoni 25-26 Mayıs'ta Charlie Siem İle Festivallerde

Tekfen Filarmoni, daimi şefi Aziz Shokhakimov'un yönetiminde, kuşağının dikkat çekici kemancılarından Charlie Siem'in konuk solist olduğu bir program ile Mayıs ayında festivallerde.
Tekfen Filarmoni 25-26 Mayıs'ta Charlie Siem İle Festivallerde

Tekfen Filarmoni’nin ilk konseri 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 25 Mayıs tarihinde Aya İrini’de; ikinci konseri ise 26 Mayıs tarihinde, 32. Uluslararası İzmir Festivali programı kapsamında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacak.

Ülkemizin sayılı özel sanat kurumlarından Tekfen Filarmoni, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde, klasik müziği 21’inci yüzyıla taşıyan projelere imza atan İngiliz kemancı Charlie Siem’in solist olduğu bir programla Festival dinleyicileriyle bir araya geliyor. İlk buluşma 25 Mayıs tarihinde 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Aya İrini’de gerçekleşecek. Tekfen Filarmoni 32. Uluslararası İzmir Festivali vesilesiyle de 26 Mayıs tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli müzikseverlerle buluşacak.

Geniş yelpazedeki kültürlerarası cazibesiyle günümüzün en gözde keman virtüözlerinden Charlie Siem’in Çaykovski’nin bestelediği tek keman konçertosunu yorumlayacağı festival konserinde, Orkestra ayrıca Rachmaninov’un 1940’ta tamamladığı son bestesi olan Senfonik Danslar ile Glinka’nın Ruslan ve Ludmila uvertürünü seslendirecek.

21’inci yüzyıl sanatçısı

3 yaşındayken Yehudi Menuhin’in Beethoven’ın keman konçertosu yayınını dinledikten sonra keman öğrenmeye başlayan İngiliz sanatçı Charlie Shiem, dünyanın sınırsızlaştığı 21’inci yüzyılda kültürlerarası çeşitliliği sanatçının taşıması gereken özelliklerden biri olduğunu savunuyor. Klasik müziği popüler müzikle bir araya getiren projelerde Bryan Adams, Jamie Cullum ve The Who ile birlikte yer alan Siem, 2014 yılında CBS Watch! kanalı tarafından sipariş edilen ilk bestesi Canopy’i İngiliz Oda Orkestrası’yla kaydetmişti.

Londra Semfoni, Camerata Salzburg gibi dünyanın en prestijli orkestraları ile beraber sahne alan sanatçı, 2017/2018 döneminde Avrupa’nın yanı sıra Çin, Güney Amerika ve Avusturalya turnelerini gerçekleştirmiş bir sanatçı. “D’Egville” olarak anılan 1735 yapımı Guarneri del Gesú kemanı ise, Siem’in müzik çalışmalarında yol arkadaşlığını yapıyor.