Güzellik 26.01.2018 11:30 Güncelleme: 26.01.2018 11:25

"Koltuk altı terlemesi yüzde 82 azalıyor"

​Bakımlı görünmenin temel unsurlardan birisi de aşırı terlemenin meydana getirdiği kötü görüntüden uzak durmaktır. Özellikle koltuk altı aşırı terlediği zaman bakterilerin oluşturduğu kötü koku tüm estetik görüntüyü yerle bir edebiliyor. Maya Estetik'ten Medikal Estetik Doktoru Nihat Dik, MiraDry adlı uygulamayla terlemenin yüzde 82 oranında azalabileceğini kaydetti.
"Koltuk altı terlemesi yüzde 82 azalıyor"

Sema SEZEN

Aşırı terleme yaz aylarında olduğu gibi bazı bünyelerde kış aylarında da yoğunluğunu sürdürüyor. Aşırı terleme tedavisinde devrim niteliğindeki uygulama olan MiraDry'ı Maya Estetik'ten Medikal Estetik Doktoru Nihat Dik YeniBirlik okurları için anlattı: 

"Esasında yaratılış gereği koltuk altı terlemesi normal bir vücut koruma mekanizmasıdır ve hiçbir şekilde önlenmesi gerekmez. Fakat kent hayatının getirdiği sınırlamalar, yeni yaşam biçimleri bir şekilde terlemenin üzerimizde baskı kurmasına sebep olmaktadır. Çoğu zaman aşırı terleme problemi, kişiyi huzursuz eden, endişe verip stres yaratan hatta utandıran bir sorun haline gelebilir. Bu durum kişinin iletişim kurmasını engeller, iş ve kariyer seçimini olumsuz etkileyebilir. Hatta bazen ruhsal bir hastalığa zemin teşkil edebilir. Koltukaltı terlemesini önlemek için elimizde botoks gibi geçici etkileri olan seçeneklerde mümkün olmakla birlikte miraDry ile yüksek oranda başarı şansı elde edilen önemli bir tedavi seçeneği uygulamaya başlanmıştır.

miradry

"KOLTUKALTI TERİNİ KALICI OLARAK YOK EDEN TEK FDA ONAYLI TEKNOLOJİDİR"

miraDry’ın çalışma prensibi, elektromanyetik enerjinin hassas ve kontrollü bir biçimde koltukaltı bölgesine iletilmesi ve koltukaltı ter bezlerinin yok edilmesidir.

Antiperspirant ve toksinler gibi diğer tedavi yöntemleri geçici olarak ter bezlerini devre dışı bırakırlar, etkinliği arttırmak için sürekli olarak tedavi tekrarı gerekir. MiraDry uygulamasında, cerrahi kesik gibi acı verici ve uzun süren iyileşme dönemine ihtiyaç duyulmaz.

Doktorunuz koltukaltı ter bezlerinizin bulunduğu bölgeleri baz alarak tedaviyi özelleştirir. Rahat etmeniz için bölge uyuşturulur. Doktorunuz miraDry el aparatını koltukaltınıza tutar ve ter bezlerine enerji iletir. Ortalama 1 saat sürer.

Uygulama öncesi lokal anestezi yapıldığından hastalar genellikle çok az ağrı hissederler. Nadiren sıcak noktalar hissedilebilir fakat tolere edilebilecek derecededir.

Tedavi sonrasında doktorunuz muhtemelen reçete gerektirmeyen bir ilaç ve birkaç gün boyunca buz torbası kullanmanızı önerecektir. Uygulama sonrası normal aktivite ve işinize dönebilir, birkaç gün içinde de egzersizlerinize başlayabilirsiniz.

"HASTALARIN BİRÇOĞU KALICI SONUÇLAR GÖRÜR"

Hastaların birçoğu belirgin ölçüde kalıcı sonuçlar görürler. Son yapılan klinik araştırmaya göre terde ortalama %82 azalma kaydedilmiştir. Tedavinin hemen sonrasında sonuçları görürsünüz. Sonuçlar kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Bölgesel ağrı ve şişlik normaldir, şişlikler 14 gün içerisinde tamamen yok olacaktır.

İşlem sonrası birkaç saat boyunca koltukaltı bölgesi ve çevresinde uyuşukluk hissedilmesi normaldir; bu uyuşukluk bazen birkaç saat boyunca kollarda da hissedilebilir.

Hemen bölgeyi soğutun (bir bezin içine buz parçaları koyun ve bölge uyuşana kadar bastırın. 2 hafta boyunca sürecek olan şişliği indirmek için ilk birkaç gün buz kompresi yapın.

İyileşme süreci boyunca koltukaltınızı temiz tutun. Günde iki kez sıvı sabunla nazikçe temizleyin.

Tedaviden sonra iki hafta boyunca koltukaltınız duyarlı ve hassas olacaktır.

Koltukaltınız tam olarak iyileşene kadar tıraştan kaçının.

İlk birkaç gün terleme önleyici/deodorant gibi ürünler kullanmayın.

İlk birkaç gün üstünüze bol kıyafetler giyin."