Magazin 21.10.2019 11:13 Güncelleme: 21.10.2019 11:15

KEMAN VİRTÜÖZÜ UTKU BARIŞ ANDAÇ MANGA'YI BACH'LA BULUŞTURDU..

Türkiye'nin genç ve yetenekli keman sanatçılarından Utku Barış Andaç, klasik müzik ile popüler müziği buluşturan yenilikçi tarzıyla, ilk tekli çalışmasını Avrupa Müzik etiketiyle yayınladı.
KEMAN VİRTÜÖZÜ UTKU BARIŞ ANDAÇ MANGA'YI BACH'LA BULUŞTURDU..

MaNga'nın ''Bir Kadın Çizeceksin'' parçasını Bach'ın Toccata and Fugue eserinden temalarla birleştirdiği bu yenilikçi eserde, sanatçı tüm keman partisyonlarını kendi çalmakla kalmayıp yaylı düzenlemelerini de yine bizzat kendi yazdı.

Gençlerin klasik müziğe olan ilgisini Bach ile maNga'yı bir araya getirerek arttırmayı hedefleyen sanatçı, şarkıya bir de klip çekti. Burak Kılıçkaya tarafından çekilen klipte, sanatçının styling'ini eşi Aydilge yaparken elektronik, popüler ve klasik müzik temalarını bir araya getirip Türkiye'de ilk defa bu düzeyde bir keman cover'ı yapan Utku Barış Andaç, maNga grubundan da büyük beğeni aldı. Resmi sosyal medya hesaların parçanın duyurusunu yapan grup, ''Bach ile Bir Kadın Çizecesin usta keman sanatçısı Utku Barış Andaç'ın muhteşem yorumu ile bir araya geldi. İyi dinlemeler ve seyirler.'' ifadeleriyle genç müzisyene destek verdi. İki günde 3otuz bini aşkın müzikseverin izlediği müzikal kompozisyon eleştirmenlerinde dikkatini çekmeyi başadı.