Magazin 28.01.2023 09:36 Güncelleme: 28.01.2023 09:38

'İmparator'

Sahnelediği her oyunla, canlandırdığı her karakterle devleşen Genco Erkal'ın İstihbarat Bakanı'ndan, İmparator'un valesine 6 farklı karakterle izleyicinin karşısına çıktığı 'İmparator'un prömiyeri, geçtiğimiz akşam Trump Sahne'de gerçekleşti.
'İmparator'

ARSLAN GÜVEN

Gerek ismi gerekse içeriğiyle dikkat çeken ‘İmparator’u izlemeye gelenler arasında; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin eşi Hülya Keskin, Meral Çetinkaya, Okan Urun, Suavi ile Elit Andaç Çam eşi Aziz Caner İnan da vardı.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye hazırlanan, Aysa Tiyatro tarafından organizasyonu gerçekleştirilen, Ryszard Kapuscinski’nin dilimize “Afrika Aslanı” adıyla çevrilen kitabından Colin Teevan’ın uyarladığı ‘İmparator’, Etiyopya İmparatoru Haile Selassie’nin 44 yıl süren saltanatını ve sonunu anlatıyor.

Haile Selassie’nin tahttan indirilmesi ve monarşinin sona ermesiyle dramatik ve büyüleyici bir imparator ve ölmekte olan bir rejimin son anlarına dair unutulmaz bir oyun seyirciyi bekliyor. Diktatör ve Saray yaşamı, saray hizmetkârları tarafından, onların gözüyle anlatılıyor.
Oyunu dilimize çeviren ve dramaturjisini yapan Genco Erkal, aynı zamanda yönetiyor. Sahnede kendisine Enes Sarı eşlik ediyor. Giysi tasarımı Özlem Kaya, müzik Nazım Çınar imzasını taşıyor. Afiş tasarımı Tülay Ulukılıç ve Uğurcan Ataoğlu’na, Işık tasarım Hakan Özipek’e ait.